INSIDER

Jakab Péter bohóckodása 6 millióba kerül havonta az adófizetőknek

Kiderült minden részlet Jakab Péter pénzügyei kapcsán. A magyar politikus hat millióért bohóckodik a parlamentben.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hétről hétre egyre botrányosabban viselkedik az Országgyűlésen Jakab Péter.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez havi 6 millió forintba kerül a választópolgároknak, hiszen fizetést, autót és sofőrt is kap mindezért a Parlamentben nyújtott produkcióért az országgyűlési képviselő. Minap még Orbán Viktort is megpróbálta betámadni, ám a miniszterelnök frappáns válasszal vágott vissza.

Jakab Péter havonta megközelítőleg hatmillió forintot is keres
Fotó: MTI

A Jobbik elnökének luxuséletmódjára akkor derült fény, amikor a sofőrje karambolozott vele Budapesten még idén februárban. Kiderült, hogy Jakab Péter sofőrrel járt, ő maga 2,4 millió forintot keres, 847 ezerért bérelhet irodát, és további 423 ezer forintot költhet lakhatásra, vagyis ennyi pénzből bérelhet magának ingatlant havonta. Mindezek mellett 2,4 millió forint áll rendelkezésére az úgynevezett képviselői alkalmazotti keret révén. A korlátlan benzinkártyáról nem is beszélve...

Így összességében havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek.

„Régóta figyelem a hozzászólásainak azokat az elemeit, amelyek arról szólnak, hogy ön egy szegény ember. De ön nem mond igazat, ön egy sikeres ember. Miért csinál úgy, mintha ez nem lenne így? Ön több millió forintot keres, ön többszörös milliomos. Nem sajnáljuk öntől, csak értetlenül állunk az előtt, hogy eljátssza itt a szegénylegényt, miközben minden hónapban több millió forintot keres, saját autója, saját sofőrje, saját titkársága van, és ezért nekünk tesz szemrehányást. Ez kétszínűség, képviselő úr” – jegyezte meg Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik elnökének, Jakab Péternek adott válaszában a Parlament 2021. március 16-i ülésén.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?