INSIDER

Orbán Viktor Jakab Péternek: Miért tagadja le, hogy milliomos?

A Jobbik elnöke csak eljátssza, hogy szegény ember.
  • Szerző: RIPOST

Mint arról beszámoltunk, kedden délután az azonnali kérdések órájában válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a baloldali pártoknak. Jakab Pétert, a Jobbik elnökét arra emlékeztette, kétszínű dolog milliomosként eljátszani a szegény embert.

„Régóta figyelem a hozzászólásait, hogy Ön egy szegény ember lenne, pedig többszörös milliomos, és értetlenül állunk az előtt, hogy Ön a szegénylegény. Ez kétszínűség, Képviselő Úr” – mondta Orbán Viktor.

Miért tesz úgy, mintha nem lenne milliomos? – kérdezte Orbán Viktor a Jobbik elnökét, hogy miért játssza el a szegény embert, miközben sofőrje van és lakást bérel – mondta Orbán Viktor.

Jakab Péter szerint a kormány, úgymond, pofára fog esni. Erre a miniszterelnök úgy reagált: a szerencsi időközi választáson a Jobbik esett az arcára, amikor diadalt hirdettek, mégis vereséget szenvedtek.

Jakab Péter fényűző életmódjára akkor derült fény, amikor balesetet szenvedett a szolgálati járművével. Azóta kiderült, hogy havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek. A Jobbik elnöke előtt az átlagember számára elképzelhetetlen távlatok nyíltak, hiszen többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedeiben elhelyezkedő lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére.

Az azóta Hatmilliós Jakabnak nevezett Jobbik-elnök túlzás nélkül botrányt botrányra halmozott az utóbbi időben. Először szánalmas képeket tett közzé, amint parizert eszik, mutatván, hogy a nép egyszerű gyermeke. Természetesen nem a parizerrel, vagy a szintén mutogatott paprikás krumplival van önmagában a gond, hanem ha ezt egy milliomos politikus hazug módon, propagandacéllal mutogatja.

Miután Jakab Péter szolgálati autója karambolozott – sofőrjéről kiderült, hogy egy közismert antiszemita -, az is kiderült, hogy nemcsak szolgálati autója és sofőrje van, de közel rendkívül drága irodát és szintén drága budapesti lakást bérelhet, nem beszélve arról, hogy bizalmasait milliókkal fizetheti ki.

 

Fotó: MTI

Orbán Viktor Jakab Péternek adott válaszában azt mondta, hogy válság idején a következő dolgokkal segített a kormány: bértámogatás, hitelmoratórium, elengedték a járulékokat, csökkentettek több adónemet és beruházási támogatást adtak. Három hónapig van álláskeresési járadék, és a lejárta után közmunkát kínálnak. Amikor az Önök szövetségese, Gyurcsány volt a kormányfő, akkor nem volt ez a lehetőség – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy jelenleg 55 ezerrel kevesebb munkahely van, mint a válság előtt, de a mostani kormány legalább annyi munkahelyet hoz létre, mint amennyit a járványban elvesztettünk.

Jakab Péter havonta megközelítőleg hatmillió forintot keres
Fotó: MTI

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?