INSIDER

Itt erősítik tovább a rendőri jelenlétet a lakosság örömére

A közterületek biztonságának erősítése érdekében tovább nő a rendőri jelenlét a Belvárosban, a Terézvárosban és Erzsébetvárosban, valamint a Józsefvárosban. A cél korábban is a bûncselekmények csökkentése volt. Aaz utóbbi nyolc évben remek tendenciát mutatott: közel a felére csökkent a bûnözés.
  • Szerző: Ripost

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közbiztonság erősítése érdekében megemelt gyalogos rendőri létszámmal biztosítja a közrendet és a közbiztonságot  a főváros belső kerületeiben – írta a police.hu.

Az állandó nappali és éjszakai rendőri jelenléttel azt szeretnék elérni, hogy a bűncselekmények csökkenjenek, illetve hogy a belső kerületekben élők, valamint az ide látogató turisták biztonságérzetét növeljék.

„A szolgálatot ellátó egyenruhások a folyamatos jelenléten túl a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folyamatosan együttműködnek a közterület-felügyelettel, a kerületek térfigyelő központjaival, valamint a polgárőrökkel is

 - közölték.

A belső kerületekben a megemelt rendőri létszámnak köszönhetően az éjszakai órákban a hét minden napján átlagosan 50 gyalogos és gépkocsizó járőrrel több rendőr lát el szolgálatot, akikhez segítségnyújtási, útba igazítási vagy intézkedési céllal egyaránt lehet fordulni.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?