INSIDER

Gulyás Gergely: hasonlóan védekezik a magyar és az osztrák kormány

Nagyon hasonlóak az eszközök és az intézkedések, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • Szerző: Ripost

A magyar és az osztrák kormány hasonló eszközökkel és intézkedésekkel védekezik a koronavírus-járvány ellen – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője, Bécsből telefonon nyilatkozva az MTI-nek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban továbbra is kettős a feladat: védeni kell az egészséget, és biztosítani kell az ország működőképességét, „ezt az osztrákok is ugyanígy látják” - mondta a miniszter, aki egynapos hivatalos látogatáson tartózkodik az osztrák fővárosban. Ennek során találkozott az osztrák kormány több tagjával, köztük Karoline Edtstadler EU-ügyi és Susanne Raab integrációs miniszterrel, továbbá a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) főtitkárával, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, valamint Karlheinz Kopf volt parlamenti alelnökkel.

„Azt reméljük, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes lesz, és mielőbb újraindulhat a normális élet„ – hangsúlyozta Gulyás Gergely. A miniszter a magyar és az osztrák kormány közötti viszonyt jónak, partnerinek, szövetségesinek nevezte.

Azonosan látják például azokat az új migrációs veszélyeket, amelyek a görögországi Leszbosz szigetén történtek óta újra az európai politika középpontjába kerültek. (Múlt héten leégett a 12 ezer embernek otthont adó moriai befogadótábor Leszbosz szigetén.

Közölte továbbá, hogy mindkét kormány szeretné végrehajtani azt a megegyezést, amely a maratoni hosszúságú júliusi EU-csúcson létrejött. A Miniszterelnökség vezetője azt is mondta: mind az ÖVP-vel, mind az FPÖ-vel baráti a viszony. Bécsi programja végén, este Gulyás Gergely részt vesz a Habsburg Ottó emlékét ápoló alapítvány rendezvényén.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?