INSIDER

Nagy öröm: újjászületett a felakasztott gödöllői kutya

A kétéves Tányát kegyetlen körülmények között, magára hagyva találták meg az állatvédők. Mot jóra fordult a sorsa...
  • Szerző: Ripost

Kórosan sovány volt és kiszáradt – de végül hatalmas szerencséje volt egy németjuhász kutyának, akit gazdája egy madzaggal szorosan egy fához kötözött és magára hagyott a Domonvölgyi erdőben. A felakasztott kutyáért hónapokig küzdöttek az állatvédők, mire végre kimondhatták: Tánya szerető gazdikat keres.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hajszálon múlt a felakasztott kutya élete

Tányára épp időben talált rá néhány túrázó: a fiatal kutya „hámja” olyan erősen körbetekeredett a felsőbb ágakon, hogy addigra minden levegővételért megküzdött. A megtalálók rögtön hívták a gödöllői állatvédőket, akik hónapok alatt tudták csak rendbehozni a kutyát.

Soványan és piszkosan találtunk rá, de sikerült annyira rendbehozni, hogy egy család boldog tagja legyen.

-nyilatkozni a -nak Som Marinna, a Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesületének alapító elnöke. Az állatvédő egyesület tájékoztatja kutyabarát közösségét. Tánya négy hónapos felépülése után megkönnyebbülve akkor azt írták: a soványságon és a kiszáradáson kívül nincs baja.

Újjászületett a felakasztott kutya

A kétéves Tányát a nyaka köré kötött madzag majdnem megfojtotta. Fotó: Facebook

A kis Tánya a történtek ellenére nagyon játékos a társaival, ráadásul az egyesület saját tavában is imád pancsolni.

Folyamatosan csörög a telefon

Az egyesület legutóbbi Facebook-posztjában jelentette be az örömhírt, hogy Tánya szerető családot keres. A -nak pedig örömmel mesélték, a rendőrség szíve annyira megesett a kutyán, hogy ők is beszálltak saját oldalukon a gazdikeresésbe. A poszt óta rengetegen örökbe akarják fogadni Tányát, de komoly kritériumoknak kell megfelelni.

„Mi családtagokat adunk örökbe, ezért nem adjuk át a kutyusokat senkinek, aki bent nem akarja tartani őket” - meséli Marianna. Az örökbeadáskor fontos, hogy elviszik-e orvoshoz a beteg kutyát. „Ha nem tekint rá családtagként, és nem venne neki gyógyszert mint akár saját magának vagy más szerettének, akkor nem kutyabarát”

Újjászületett a felakasztott kutya

Tányának a rendőrök is segítenek boldog családra lelni Fotó: Facebook

Tányán a mentéskor látszott, hogy nemrég kiskutyáknak adott életet. Őket vélhetően elvették volna a kegyetlen gazdától, de a rendőrök eddig hiába keresték. A hatóságok ismeretlen tettes ügyében egyelőre lezárták a nyomozást.

Sziasztok Tánya vagyok! Biztos emlékeztek rám januárban találtam rám az erdőben. A napokban AZT Mondta a Nevelő mamám ... </ p> Közzétette: – & nbsp; 2021. május 10., hétfő </ blockquote> </ div>

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?