INSIDER

Ezt biztosan nem gondoltad volna: félhavi fizetést költünk a húsvétra

A húsvét előtti utolsó munkanap, csütörtök jó eséllyel a kereskedők piros betûs ünnepe lesz. A kereskedők azt várják, hogy karácsonyt idéző tömeg rohanja meg őket, hiszen négy napra vásárolnak az emberek. Egy négytagú család körülbelül félhavi átlagkeresetet költ el az ünnepek előtt.
  • Szerző: Ripost

Én előrelátó voltam

– mosolygott tegnap az óbudai bevásárlóközpontból kijövő Szél Erzsébet. – Amit lehet, beszereztem előre. A húsvéti menühöz szükséges alapanyagokat már megvettem, a süteményekhez is minden otthon van. Ami hiányzott, azt még ma beszereztem, már csak az unokáknak való ajándékot kell megvennem. Nem csokit szoktam adni nekik, hanem olyasmit, aminek tovább hasznát látják, édesség úgyis lesz elég.

Úgy saccolja, húszezer forinttal költ többet az ünnepek miatt.

Sonka, tojás, parasztkolbász, zöldségek, bor, ásványvíz, csokitojás és ajándékok – mutatja Miklós Ildikó az ünnepi bevásárlólistáját. – Nekünk a húsvét olyan 30 ezer forintba kerül, de lehet, hogy a végén több is lesz. Nem szoktunk túlzásba esni, csak jelképesen adunk egy kis pénzt a gyerekeknek a locsolásért.

Egy idősebb úrnak 70 ezer forintjába kerül az idei húsvét, hiszen négy unoka számára is gondoskodik csokifigurákról, ajándékról. Két kosárral jött ki a bevásárlóközpontból, benne sonka, tojás, sör, bor, krumpli, rizs, kávé és üdítő.

A %% sok vásárlót megkérdezett, mennyit költ húsvétra, a legkevesebb 20 ezer, a legtöbb 150 ezer forint volt, és akadt olyan család, amelyik azért költ többet, mert az ünnepekre időzítette az új televízió beszerzését.

Hogy miket vesznek leginkább az emberek, az kiderül a kedden megjelenő %! napilapból!

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?