Létrehozva: 2020.08.25.

Elkeserítő az elmúlt napok közlekedési statisztikája

Türelmetlen autósok, hatalmas dugók, tragikus balesetek: sajnos ez is jellemző volt az idei négynapos ünnepen. A mérleg szörnyű: nyolcan vesztették életüket a magyar utakon.

Három ember vesztette életét vasárnap este Hajdúnánás és Hajdúdorog között egy hármas karambolban, s többen megsérültek. Fél nyolckor az egyébként eleve veszélyes útvonalon három autó karambolozott. A képek alapján az egyikük türelmetlen előzésbe kezdhetett a beláthatatlan útszakaszon, ez a meggondolatlanság követelt öt emberéletet.

Hajdúnánás, 2020. augusztus 24.
Összeroncsolódott járművek mellett helyszínel egy rendőr a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti úton 2020. augusztus 23-án este. Eddig tisztázatlan körülmények között három autó ütközött össze, a balesetben hárman meghaltak, többen megsérültek.
MTI/Czeglédi Zsolt

Mint arról a Katasztrófavédelem tájékoztatta lapunkat, a hajdúböszörményi és hajdúnánási tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a sérülteket a két teljesen összeroncsolódott autóból, míg a harmadikban utazó három személy a saját lábán szállt ki a járműből. Hárman a helyszínen meghaltak, további öt embert pedig kórházba szállítottak.

„A baleset helyszínéről egy súlyos, életveszélyes, illetve két súlyos sérültet szállítottak a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba többek között gerinctöréssel, végtagsérüléssel, medencetöréssel, hasi sérüléssel. Egyikükön életmentő műtétet hajtottak végre, a másik két sérültre is operáció vár. Mindhárom sérült állapota stabil” – közölte a Ripost kérdésére a kórház.

Lakodalomból hazafelé történt a tragédia

Vasárnap hajnalban, még 6 óra előtt a 6-os számú főúton egy hétszemélyes, Seat típusú személyautó Pécs irányából haladt Szekszárd felé, amikor a vezetője vélhetően elaludt. A gépkocsi letért az útról a szemközti sávba, majd egy fának csapódott és a mély árokban kötött ki. Egy 47 éves szigetvári nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Információink szerint a sofőr mögött ült, nem volt bekötve, ezért kirepült az autóból. Még egy ember súlyosan, öten könnyebben megsérültek. A hiros.hu információi szerint egy lakodalomból tartott hazafelé a család, amikor balesetet szenvedett.

Kettészakadt az autó

Egy pár autózott Tiszasas és Csépa között szombaton kora este, amikor autójuk letért az útról és egy fának csapódott, majd kettészakadt. Információnk szerint a gépkocsit vezető férfi a helyszínen életét vesztette, utasa pedig kirepült az autóból, őt súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba. Feltehetően nem volt bekötve, másként az öv megvédte volna.

Sínekre tolta az előtte állót

Hétfőn is sok volt a baleset, és nemcsak azért, mert az ünnepi hétvége után, az iskola közeledtével jelentősen megélénkült a forgalom. Az autósok türelmetlenek és figyelmetlenek, talán az átmeneti hidegfront miatt is. Hétfő reggel Hatvan közelében egy vasúti átjáró tilos jelzésénél várakozott egy autó, amikor a háta mögött érkező személykocsi nekiütközött, és a várakozó autót előre tolta. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az autó a vonat oldalának koccant. Ugyancsak hétfőn reggel fél 9 körül az M7-es autópályán, a Nagykanizsa felé vezető oldal 25-ös kilométerszelvényénél összeütközött három autó, emiatt órákig dugó volt, csak a leállósávban haladhatott a forgalom. Szerencsére csak egy személy sérült meg könnyebben.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres csaták vannak több fronton, a Krímet rakétákkal támadják

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

life.hu

Láttad már Nicole Kidman húgát? Így nézne ki a színésznő, ha nem plasztikáztatott volna: fotók

mandiner.hu

Hont András: „Tóta W. is becsicskult!”

life.hu

Vilmos herceg megszólalt: elárulta, hogy van a rákkal küzdő Katalin

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal