INSIDER

Eddig adhatod fel a csomagod, hogy megérkezzen karácsonyra!

Csúcsforgalom van a postán és a csomagfeladó pontokon, az internetes megrendeléseknél pedig figyelmeztetnek: már nem biztos, hogy megérkezik az ajándék karácsonyra. A Ripost utánanézett: a legtöbb csomagküldő és a posta azt ígéri, amit még ma feladnak belföldre, az időben célba ér. A nagy háztartási gépeket vagy bútorokat árusító cégek már elvétve vállalnak karácsonyig fuvart.
  • Szerző: RIPOST

Kedden van az utolsó nap, amikor abban a reményben rendelhetünk interneten vagy adhatunk fel karácsonyi ajándéknak szánt csomagot, hogy az az ünnepre időben megérkezik. A csomagküldő cégek rengeteg automatát telepítettek a forgalmas helyeken, ám most ez is kevésnek bizonyul.

A FoxPost csomagküldő szolgálat arra figyelmeztet, hogy szerdától már nem tudja biztosítani a karácsony előtti kézbesítést.

Kapacitásunkat közel duplájára növeltük december elejéig, így az eddigi 33 település helyett már 49 városban és 19 budapesti kerületben találhatóak meg az automatáink. A csomagautomatába december 18-ig adja fel a küldeményét az, aki szeretné, hogy karácsonyig célba érjen

– javasolta a cég.

A FoxPost péntekig szállít, a két ünnep között pedig csak december 28-án, pénteken kézbesít, majd ezt követően január másodikától, így aki elkésik a feladással, lehet, hogy csak az új évben kapja kézhez az ajándékot. A posta azt ígéri, még a holnap feladott csomagokat is kézbesíti az ünnepekig.

Naponta 100 ezres nagyságrendben érkeznek csomagok és árutartalmú küldemények a Magyar Posta logisztikai üzemeibe

– tájékoztatták a %%-ot.

"Felkészültünk a karácsonyi forgalomra, de a belföldre szánt csomagokat legkésőbb december 19-ig adják fel, hogy az biztonsággal megérkezzen a címzetthez"

- javasolta a Magyar Posta.

Rendeléskor rá kell kérdezni a szállítási időre

Az internetes áruházak többsége 2-4 munkanapban jelöli meg a kiszállítási időt, ezekből már nem érdemes a karácsonyfa alá szánt ajándékot rendelni, inkább személyes átvételt kérjünk. Az Alza.hu kezdőoldalán, a felső sávban villog az aktuális kiszállítási idő: lapzártánkkor a budapesti bemutatóterembe aznapi vagy másnapi szállítást, az Alzaboxokba (ami hasonló, mint a FoxPost) 1-2 napos szállítást, postai kézbesítésre 2-3 napot, míg Express One szállításra 2-5 napot ígérnek. A Mall.hu a személyes átvételre „akár már másnapot” ír a weboldalán, de a házhoz szállításra 2-4 napot adnak meg.

Ha van chat lehetőség vagy email cím, érdemes rákérdezni a kiszállítási határidőre.

Aki nagy háztartási gépet vagy bútort szeretne vásárolni, az számoljon azzal, hogy a kiszállítást már csak januárra vállalja a legtöbb áruház. Tegnap délelőtt a Media Marktban hatalmas tömeg volt. Az áruház szakemberétől megtudtuk: aki még kedden vásárol, az bízhat benne, hogy péntekig házhoz szállítják a kiválasztott új hűtőt, mosógépet, mert 2-3 napos szállítási időt tudnak vállalni.

A MediaMarkt megnövelt szállítói kapacitással készült a karácsonyra, széles alvállalkozói kört bevonva

– közölte a %%-tal az üzletlánc központja.

"A vásárlók naprakész információt találnak a webáruház oldalán, minden terméknél feltüntetve a kiszállítás várható időpontját, arra is felhívjuk a figyelmet, ha a kiszállítás már nem teljesíthető karácsonyig."

Azt, hogy az adott helyen megvett termék házhoz szállítását vállalják-e és milyen határidőre, az adott áruház tudja megmondani.  

Az IKEA már nem ígéri, hogy az ünnepekre megérkezik, amit most rendelünk, automatikusan az ünnepek utáni első munkanapot, december 27-ét ajánlja fel a rendszer a kiszállítás dátumaként.

Péntekig várják a MikulásGyár adományait is
A MikulásGyár december 21-ig tart nyitva, a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig. Hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpont a legtöbb posta is, itt is péntekig várják az adományokat nyitvatartási időben. A rászorultaknak elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.) van szükségük. A MikulásGyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy csak olyan tárgyakat vigyenek, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. A postán feladandó ajándékokat minden esetben zárt dobozokba tegyék, és a dobozokra írják rá nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?