INSIDER

Ebből még baj lesz: a jó idő miatt ellepték a parkokat és az utcákat a magyarok

Március 28-a óta hazánkban kijárási korlátozás van érvényben, ám úgy tűnik, ez sok magyart nem hat meg, továbbra is csoportosan bandáznak a jó időben.
  • Szerző: Ripost

Néhány napja már a is megírta: több mint ezer embert kellett eddig a hatóságoknak figyelmeztetniük a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt, de sokakat már meg is büntettek, a bírság összege akár 500 ezer forint is lehet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Tudjuk, hogy a korlátozás ugyan még nem tilalom, de tényleg vissza akarunk élni ezzel? – tette fel a kérdést egy felháborodott olvasónk, Mónika.

A fiatal hölgy azt is elmondta: pénteken – három hét otthoni, önkéntes karantén után – el kellett mennie bevásárolni, és pechjére egy multit választott.

”Le kellett volna fotózni, ami ott volt: nemhogy a másfél métert nem tartották be az emberek, konkrétan tömeg volt. De őszinte leszek, nem a fotózás jutott eszembe, hanem a menekülés: amint megláttam azt az irdatlan sok embert, azonnal hátat fordítottam a boltnak!„ – folytatta Mónika, majd hozzátette: egy kerületi kisboltban vette meg végül a legszükségesebb dolgokat.

Ez a fotó még korábban készült, de a beszámolók alapján a kijárási korlátozás alatt is hasonló a helyzet a multikban Fotó: Ripost

A munkatársai azonban ma délután a Margitszigeten, a Jászai Mari téren és a Városligetben ugyanezt tapasztalták: tele vannak az utcák, a parkok és a sportpályák, mintha megszűnni látszana az emberek elővigyázatossága, rengetegen sétálnak, kirándulnak, sportolnak csoportosan odakint a jó időben.

Tömeg a Jászai Mari téren Fotó: Ripost

A kijárási korlátozás legfontosabb elemei egyébként, hogy csak halaszthatatlan ügyek miatt hagyjuk el otthonunkat, és mindig tartsunk másoktól 1,5 méteres távolságot. Nos, a fotók tanúságai alapján ez nem nagyon sikerül a magyaroknak.

Tömegsport a Városligetben
Fotó: Ripost

ITT egyébként összeszedtük a legfontosabb pontokat, mit kellene betartanunk.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?