INSIDER

Munkahelyi baleset a Hableányon, 100 millió forintos kártérítés jöhet

A Hableány személyzetének hozzátartozói akár százmillió forint kártérítést is kaphatnak.
  • Szerző: Ripost

Akár százmillió forintot is fizethet a Hableányt üzemeltető cég a hajóbalesetben elhunyt magyar munkavállalók hozzátartozóinak – tudta meg a 168 Óra. A kétfős személyzet egyértelműen munkahelyi balesetet szenvedett. Ezt mondta az elhunyt matróz családjának jogi képviselője, Magyar György.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Uszályon fekve vizsgálták át

Szerinte a Panoráma Deck Kft.-nek, vagy a biztosítónak kellene fizetnie kártérítést. Ők szeretnék végre elkezdeni a peren kívüli tárgyalást, de ha ez nem történik meg, akkor perelnek.

A jogszabályok szerint a Hableány üzemeltetőjének kell kártérítést fizetnie a munkahelyi balesetért, a cég kérheti a balesetet okozó Viking Sigyn üzemeltetőjétől a kártérítési összeg megtérítését.

Magyar György a szállodahajót üzemeltető svájci cégcsoporthoz tartozó Viking Hungary Kft.-t is megkereste, de a „magyar Viking” elzárkózott az érdekeltek közötti közvetítéstől.

Sógor Zsolt, a Hableány tulajdonosát, a Panoráma Deck Kft.-t képviselő ügyvéd azt mondta, nem vitatják, egyértelműnek tartják, hogy munkahelyi baleset történt, a kártérítést szeretnék kifizetni, ráadásul a szokásosnál nagyobb, akár százmilliós összeget, de a cég jelenlegi anyagi helyzete nem a legjobb. Egy bizonyos összeget már elküldtek az elhunytak családjainak. Az összeget aztán majd áthárítják a Sigyn üzemeltetőjére.

És ezeket olvastad már?