INSIDER

Alig várta az oltást, rögtön a nyakába vette világot a 82 éves csurgói nagymama

A 82 éves csurgói nagymama megkapta a második oltását is, és elindult Németországba, rég nem látott családjához.
  • Szerző: Ripost

A hétfőig még csak 81 éves éves csurgói nagymama már rég nem találkozhatott Németországban élő lányával, vejével és unokájával, akik már rettenetesen hiányoztak neki. Békeidőkben a családja is gyakran járt haza és Anna néni is meglátogatta őket egy évben többször is. A koronavírus-járvány azonban átmenetileg elszakította őket, és csak telefonon, ritkábban videóhívásokban tudták tartani a kapcsolatot. A most már 82 éves csurgói nagymama vigyázott magára, oltatott, és igyekszik újra úgy élni, mint a járvány időszak előtt.

Képünk illusztráció

A nagymama, annak köszönhetően hogy maradéktalanul betartotta a járványügyi korlátozásokat, és mindent megtett az egészsége érdekében, nem kapta el a vírust. Aztán ahogy lehetett, az oltást is beadatta magának. „A 82. születésnapján köszöntöttem fel, akkor derült ki hogy már egy hete Németországban van. Szerintem sokan példát vehetnének azért róla. A Mama kivárt, oltatott, ahogy lehetett, aztán mindenkit beelőzve elindult a világba” – meséli nevetve az unokája.

82 éves csurgói nagymama példája azt mutatja, az oltás szabadságot ad, és akár családokat is újra tud egyesíteni. A nagymamának félnie sem kell a vírustól, és családját is megölelhette végre. „Szerencsére úgy halottam a telefonban, hogy újra sokkal jobb a kedve. Érthető módon már elég depis volt attól, hogy nem találkozhat szeretteivel. De megoldotta. Szerintem vicces, hogy 82 évesen elsők között indult külföldre utazni, elég menő a nagymamám. Egy hét múlva jön haza, majd akkor elmeséli az élményeit. De ahogy ismerem, majd azt mondja hogy ”hát mentem és kész„ és nevetni kezd” – mondja unokája.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?