INSIDER

5 éves kisfiút rabolt el egy fegyveres férfi Budapesten

Hamis igazolványt készíttetett és elszökött fiával egy budapesti férfi, akinek fegyvere van. A rendőrség körözi az ötéves Ágostont is. A Ripost-nak az édesanya meséli el a sokkoló részleteket.
  • Szerző: Ripost

Pánik és tehetetlenség: egy budapesti édesanya volt élettársa, Horváth Csaba a gyermek láthatásán elszökött az ötéves kisfiával, majd közölte a gyermek anyjával:

„Külföldre fogom szöktetni, és ezt már nem tudják megakadályozni, ha mégis megpróbálják… Sokan fognak meghalni!”

A történteket az édesanya, Palotai Magdolna először a %%-nak meséli el.

 

Verte a családot a férfi

   –  Csabával fél évig éltünk együtt, amikor Ágoston megszületett – kezdte megtörten a %%-nak Palotai Magdolna.

- Õ szobafestő-mázolóként, én pedig szociális munkásként, segítőként dolgoztam. Velünk lakott még a nagyobbik lányom, Vivien is, aki sosem jött ki jól Csabával, mivel már akkor is zaklató és fenyegető módon viselkedett velünk. Többször előfordult, hogy begurult és megvert a gyerekek előtt, vagy rájuk emelt kezet.  Lassan a pokolban éreztük magunkat. Én nem mertem komolyabb segítséget kérni… Talán ez volt a legnagyobb hiba…

 

A láthatás volt a csali, hogy elvigye a kisfiút

- Karácsony után kezdődött az igazi borzalom!

– mondta Magdolna.

– Ekkor döntött úgy Csaba, hogy önkényesen két napra magához veszi Ágót. Ez úgy működött eddig – amennyire meg lehetett vele beszélni -, hogy elviszi mondjuk óvodába, majd hazahozza. De korábban is előfordult olyan, hogy nem hozta haza, hanem magához vitte.  Azt hittem, most is ez történhetett… Felhívtam, hogy a megbeszélt családi program miatt elmegyek Ágóért és elviszem. Ekkor kezdte el a fenyegetéseket. Azt mondta:

„Nem adom vissza Ágostont! Eddig esélyt adtam arra, hogy neveld a fiúnkat, de most átveszem az irányítást! Elmegyünk ketten Brüsszelbe.”

Magdolna ezután elment oda, ahol az apát és a kisfiút sejtette, és láthatta is a kis Ágostont, de nem vihette el a kisfiút, ugyanis az élettársa a nyílt utcán életveszélyesen megfenyegette.

A drámai részletek, és hogy mit történt azután, a szerdai napilapban olvashatók!

 

Az anyának a gyámhatósághoz kell fordulnia

– mondja dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Mivel ebben az esetben történt egy szóbeli megállapodás, hogy mikor és mennyi ideig tart a láthatás – amit a férfi jócskán túllépett –, felelősségre lehet vonni, főleg úgy, hogy felmerült a gyermek külföldre szöktetése is.

Mi történik ilyenkor? Milyen büntetést kaphat az apa, ha előkerül ő és a gyerek? A részletek a szerdai napilapban!

És ezeket olvastad már?