POLITIK

Egy betű sem igaz. álhírt gyártottak

Egyelőre semmilyen döntés nem született a következő uniós ciklus költségvetéséről, ezért a kormány nem is tudott semmilyen forrást elvonni a fővárostól – így reagált az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra az álhírre, miszerint a következő években ne jutna fejlesztési pénz Budapestre, mert a kormány büntetni akarja Budapestet.
  • Szerző: ripost

A kormány semmiféle döntést nem hozott a következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról, leginkább azért, mert a 2021-2027-es közös költségvetésről még nincs megállapodás, az Európai Bizottság és a tagállamok álláspontjai távoliak.

Budapest, ahogy eddig, a jövőben is a brüsszeli bürokraták által meghatározott keretek között, az általuk megszabott feltételek mentén juthat támogatásokhoz – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből.

A minisztérium mindezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a Népszava szerint Budapest a következő nyolc évben nem kap uniós fejlesztési pénzt.

A Magyarországnak járó forrásokat éppen Brüsszel akarja elvenni a kohéziós alap tervezett, igazságtalan csökkentésével.

A magyar álláspont szerint elfogadhatatlan, hogy a gazdagabb tagállamok a közép-európai országok rovására kapjanak többet a közös költségvetésből – közölte mindezt cáfolva a minisztérium.

És ezeket olvastad már?