INSIDER

Cérnával kötötte el a köldökzsinórt Margit, megszabadultak a szolnoki csecsemőtől

A szülők egyhangú döntése alapján nem akarták megtartani harmadik gyermeküket. A kislányt apja vitte el a kórházba.
  • Szerző: Ripost

Egy férfi egy újszülött csecsemővel a karjában tért be a szolnoki kórházba. Az állította egy bokorban találta, de később kiderült, hogy ő a gyerek apja.

B. Istvánnak és párjának, Margitnak korábban már két fogyatékos gyermeke is született. Így határozottak voltak abban, harmadik gyermeküket nem akarják. A kismama állapotát későn vették észre, ezért már esélyük sem volt az abortuszra.

Margit szerdán, otthon kezdett vajúdni, és kisvártatva megszülte a lányát. Erről értesítette a gyermekei apját. A maga módján megpróbált gondoskodni a kislányról: a házilag elvágott köldökzsinórt egy fekete cérnaszállal elkötötte, a babát pedig bebugyolálta egy rózsaszínű, tiszta rongyba.

Margit két fogyatékos gyermeket nevel párjával. A Bors látogatásakor csak az ajtóból szólt ki
Fotó: Bors

A Bors megtalálta a kislány édesanyját. Szerették volna megkérdezni, miért akart megszabadulni a gyermekétől.

„Már reggel megkaptam a fejmosást, köszönöm!” – mondta, miközben a résnyire nyitott ajtón kidugta a fejét, majd jelezte, ennél többet nem kíván mondani.

A helyiek szerint a család egy éve költözött jelenlegi lakhelyére. Az élelmiszert segélyként kapják, legtöbbek szerint kifejezetten visszahúzódva élnek. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?