Létrehozva: 2017.01.13.

Utcára akarja kényszeríteni idős szomszédját a neves magyar politikus, még a vizet is elzárta

A bíróság megállapítja, az alperes megsértette az I. rendű felperes jó hírnevét azzal, hogy a ripost.hu internetes oldalon 2017. január 13. napján „Utcára akarja kényszeríteni idős szomszédját a neves magyar politikus, még a vizet is elzárta” című cikkben valótlanul állította, hogy az I. rendű felperes megfosztotta a tulajdonostársat a vízvételezés lehetőségétől.

Szerző RIPOST

Mintha valamiféle gát szakadt volna fel Hadházy Ákos, az LMP társelnöke körül. Végre a vele évek óta nehéz harcban álló szomszédja is ki meri nyitni a száját. Utcára akarja rakni az idõs férfit! Különböző módokon próbált hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Az ökopárt korrupcióellenes élharcosa egy fogyatékkal élőket foglalkoztató alapítvány munkáját is hátráltatja, rendszeresen semmibe vesz egy jogerős döntést. Ráadásul kiderült, hogy hazudott, lényegesen több földet birtokol a családja annál, mint amennyit a politikus korábban állított. Szavahihetősége erősen megkérdőjeleződött, mégsem hajlandó lemondani.

Átszakad egy gát?

Utcára kényszerítette volna szomszédját egy szekszárdi lakásért Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós élharcosa – állítja az érintett jogi képviselője. Kulcsár Ágnestől megtudta a Magyar Idők, hogy a politikus először eltartási szerződést akart kötni a Bartina utcai házban lakó idős férfival, ám Acsádi Róbert elutasította az ajánlatot. Hadházy ekkor keményebb eszközökhöz nyúlt. Hadházy és felesége felújították a háromlakásos – ebből kettő Hadházyéké – ház tetőszerkezetét, papíron több mint két és fél millió forintért. Tartottak egy lakógyűlést, és úgy határoztak, hogy a tulajdoni hányad arányában a nyugdíjas Acsádinak ki kell fizetnie a rá eső, félmillió forint körüli részt. Acsádi Róbert képviselőjének elmondása szerint

ezt az idős férfi nem tudta teljesíteni, Hadházy pedig azonnal jogi útra terelte az ügyet. Az eljárás végén a szomszéd 70 ezer forintos nyugdíját havi 23 ezer forinttal terhelték meg, amivel szinte lehetetlen helyzetbe hozták.

A politikus ezután trükkös módszerekhez folyamodott. Az első adandó alkalommal végrehajtást kért, felbecsültette az ingatlant, és azt akarta, hogy bocsássák árverésre. Az értékbecslő – az ügyvéd szerint – meglepően alacsony árat mondott: lakottan kevesebb mint másfél millió forintra értékelte az összközműves, téglaépítésű házban található garzont. – Ez ellen kifogást emeltünk, és részletfizetést kértünk, amit jóváhagytak. Ugyanakkor most már havi 27 ezer forintjával kell törleszteni Acsádinak – mondta az ügyvéd.

Még a vizet is elvette az idős férfitől...

Kulcsár szerint más sérelem is érte az idős férfit. – Ez egy régi, nagypolgári ház, amit az 50-es évek elején oszthattak három lakásra.

Acsádi Hadházyék ingatlanján keresztül kapta a vizet, amit a fürdőszoba felújításakor elzártak. A lakásában azóta sincs víz.

Hadházy Ákos a másik szomszédjával, a fogyatékkal élőket foglalkoztató Kék Madár Alapítvánnyal sem jön ki. A szervezet Ízlelő családbarát étterem néven vendéglátó helyet üzemeltet a Bartina utcában, s ezzel olyanok számára biztosít tisztes megélhetést, akik másként alig-alig találnak munkát.

Vita a fogyatékosokkal

A 2000-es években indult kísérleti program beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért a kuratórium elhatározta: kibővítik a helyet, hogy a korábbi nyolc mellé további hét embert vehessenek fel. A beruházáshoz 2010-ben sikerült pályázati úton pénzt szerezni, de Hadházy és neje minden lehetséges fórumon megtámadta az építési engedélyt – egyebek között elviselhetetlen bűzre hivatkozva. Ezzel három éven át sikeresen akadályozták a munkát, veszélybe sodorták a fogyatékkal élők foglalkoztatását és a bővítésre kapott összeget. Az LMP-s képviselő korábban egy nagyobb összegért cserébe hajlandó lett volna megszokni az ételszagot. – Ezt később mint az épület értékében bekövetkezett értékcsökkenés ellentételezését állította be, miközben megfeledkezett arról, hogy valamivel korábban az alapítvány zokszó nélkül hozzájárult a garázsépítéséhez, ami viszont megnövelte az ingatlanja értét. Az alapítvány ügyvezetője, Mészáros Andrea is beszámolt egy újabb vitáról. Hadházyék garázsához az étterem udvarán át vezet az út. A szolgalmi joggal visszaélve a politikus és felesége nemcsak áthaladásra, hanem parkolásra is használja az alapítvány területét.

A birtokháborítást jogerősen megállapították, de a határozatot nem tartják be. Több alkalommal kellett kérnünk az ítélet végrehajtását. A forgatókönyv mindig ugyanaz: megbüntetik őket, kifizetik, és folytatják a birtokháborítást – mondta Mészáros.

Tovább dagad a földbotrány!

Hadházy Ákos korábban azt mondta, azért nem támogatta az étterem felfejlesztését, mert az a kis utcában ellehetetlenítené a parkolási helyzetet, de neki és családjának is problémát okozna. Majd hozzátette: szerinte a korrupcióellenes tevékenysége miatt próbálják felfújni az ügyet a sajtóban.

Időközben tovább dagad a Tolna megyei földbotrány, amelyben Hadházy – közvetve – szintén érintett.

Az Origó korábban arról számolt be, hogy „az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében. A megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak”, mivel strómanok segítségével sorra gyarapítja a birtokait Tolnában. A portál azt is megtudta, hogy 2015 végén a Földet a gazdáknak program keretén belül

Hadházy Ákos édesanyja, Hadházy Árpád Lajosné három ingatlant is meg szeretett volna vásárolni, s figyelemre méltó hirtelenséggel teremtett elő 30 millió forintot, ami a licitálás feltétele volt. A politikus édesanyját ráadásul az a Kurucz Mihály ügyvéd képviselte, aki a Twickel egyik jobbkezének számító Gscheidt Mátyás ügyei­ben is többször eljárt. Gscheidt Mátyás közel 223 hektárt nyert el a földárveréseken.

Ellentmondó adatok

A portálnak Hadházy ezek után azt mondta: „Ha szüleim egyetlen négyzetméter földhöz jutottak volna a Földet a gazdáknak fantázianevű, elsősorban a kormánypárti barátok kielégítésére szolgáló programból, lemondtam volna. Szüleim azonban sem maguk, sem más jogán nem jutottak állami földhöz sem a Földet a gazdáknak fantázianevű programból, sem más konstrukcióban. Édesapám 6,5 hektár szőlőt művel.” A Facebook-oldalán ehhez hozzátette: édesanyja erkölcstelennek tartja a Földet a gazdáknak programot, ezért lépett vissza a licitálástól. Közben bizonyítékok kerülte elő arról, hogy mindez nem igaz! Hadházy édesanyja keményen beszállt a földárverésbe, még az ehhez szükséges 30 milliós előleget is letette!  

Nem stimmelnek a földek sem!

Az Origó ugyanakkor rámutatott arra, hogy Hadházy édesapja nevén 2,3791 hektár föld van, és ha még az édesanyja 9,7781 hektárját, testvére, Hadházy Karolina 1,4927 hektárját, valamint Hadházy Ákos 0,4668 hektárját is hozzávesszük, akkor összesen 14,1167 hektárt birtokol a család. Emellé vásárolt tavaly az LMP-s politikus édesanyja több mint hathektárnyi erdőt Fácánkertben. Mindezek alapján tehát csak 2015 végén, 2016-ban a földvásárlások hozzávetőlegesen 50 millió forintot tettek ki – állapította meg a híroldal. Tehát kiderült, hogy Hadházy több esetben sem mondott igazat, azonban ígérete ellenére nem hajlandó lemondani!

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

magyarnemzet.hu

Vitézy: Karácsony most mutatta meg, miért kell őt leváltani

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

mandiner.hu

Magunkhoz láncolnánk: élethosszig tartó szerződést kötött Marco Rossi Csányi Sándorral?

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja