BOZÓT

Itt az igazi ok, ezért akarja Botka lebontatni a kerítést

Elvhûség a nemzetközi szocialista mozgalomhoz, a Szocialista Internacionáléhoz, amely egyértelmûen támadja a magyar kerítést.
  • Szerző: RIPOST

Mindenkit megdöbbentett az MSZP vezető politikusa, amikor a tekintélyes Reuters hírügynökségnek nemrégiben azt nyilatkozta, hogy lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést.

Mára kiderült, hogy kijelentése egyfajta hűségeskü volt az európai szocialisták kerítésellenes nézetei mellett.

Csak kevesen emlékeznek arra, hogy Botka mindezt  már korábban megígérte Martin Schulznak, az Európai Parlament  elnökének, a német szocialisták újdonsült vezetőjének, aki mostanában a német tartományi választásokon is próbálkozik, nem sok sikerrel...

Schulz márciusban a neves Stern magazinban jelentette ki, hogy van egy város Magyarországon, ahol szívesen fogadnák a migránsokat: "Szeged, egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni” - nyilatkozta szó szerint.

Botka még tavaly Schulz szegedi látogatásán kötelezte el magát a nyitott határ mellett, amikor a neves szocialista politikus  meglátogatta őt a Tisza-parti városban.

Az MSZP-s politikus ekkor tette le a hűségesküt a nyitott határok mellett mindig is kiálló, kerítésbontás követelő Schulznak, ekkor ígérte meg, hogy ha sikerül győznie a választásokon, akkor lebontatja a kerítést...

Mindezzel szorosan összefügg, hogy Botka László akkoriban egyáltalán nem engedte a szegedi közgyűlés elé terjeszteni a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépésről szóló nyilatkozatot, sőt megvétózta azt.

Nem véletlenül tett hitet Botka a múlt hétvégi szocialista kongresszus előtt  újra, hangsúlyozottan a kerítésbontás mellett. Így üzent a Szocialista Internacionálé kerítésellenes, a szabad migránsáramlást támogató politikai erőinek, így tett hitet a közösen vállalt nézetek mellett. Így üzente meg Schulznak, hogy továbbra is érvényesnek tekinti a korábbi ígéretet.

Melyek lényegében megegyeznek Soros György  évi egymillió migránst Európába hozni akaró szándékaival. Ennek a tervnek a végrehajtását pedig nyilvánvalóan akadályozza a magyar kerítés.

A szocialisták kormányfőjelöltje a %% információi szerint  múlt heti brüsszeli útján Martin Schulz-cal is találkozott. Botka László, amint azt tanácsadója Lengyel László deklarálta, anyagi támogatást kért a nyugati testvérpártoktól az MSZP kampányához. A pénz megszerzésének pedig a kerítésellenes hűségeskü volt az első számú feltétele...

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?