BOZÓT

Iszonyú mocsok maradt a magyar határon a migránsok után

Beköltözött a harmadik világ a magyar határra: hiába volt vécé és szemetesek, elképesztő mocskot, szemetet és emberi ürülékhalmokat hagytak maguk után a migránsok, akik szervezetten, egy 4-500 fős karavánban érkeztek Szerbia felől Kelebiára.
  • Szerző: Ripost

Péntek délelőtt már zavartalanul működött a határátkelés a Tompa-Kelebia határátkelőn, miután a szerb hatóságok hajnalban elszállították az összegyűlt 4-500 migránst, de a szeméttel és a migránskaraván nyomaival még birkóztak a helyi erők.

Fotó: Ripost

Pénteken biztosan a lába elé nézett mindenki a tompai határátkelőn, különben jó nagy szerencse érte volna: az út szélén jól láthatóan emberi ürülék kupacok hevertek szanaszét. Helyszíni tudósítónk 6-7 óra alatt mindössze egy alkalommal látott egy migránst betévedni a határátkelő mellékhelyiségeibe, pedig messziről is jól láthatóan egy hatalmas, világító WC felirat hirdette, hogy van ilyen.

Fotó: Ripost

A migránsok inkább az út szélén, vagy a határátkelőn lévő, általuk feltört, használaton kívüli üzlethelyiségben végezték el a dolgukat, majd hagytak maguk után mindent.

Fotó: Ripost

A nak megszólalt egy kelebiai magyar férfi is, aki lapunknak azt mondta: ők már nem lepődnek meg ezeken a dolgokon. „Feltörték a mellettünk álló házat még korábban, és beköltöztek. A házban sparhelt is volt, meg cserépkályha is, ők mégis a földön, téglákkal körülrakva gyújtottak tüzet. De a házban volt mellékhelyiség is, azt egyáltalán nem használták, a konyhához tartozó éléskamrában végezték el a dolguk és hagyták ott azt.”

Fotó: Ripost

A határon befotóztunk az egyik migránsok által fél napra „megszállt” épületbe – belépni már nem volt gusztusunk, mert hiába a vécé, körben a földön mindenhol ürülék volt. A kép kinagyítását sem ajánljuk senkinek, gyomorforgató...

'Szerintem egyszerűen nem ismerik, vagy nem akarják megismerni a nyugati civilizációval járó dolgokat” – mondja Zsolt, aki szerint a kelebiai csárda épülete is hasonló okoból vált nemrég a tűz martalékává.

Beszédes az is, mit hagytak a migránsok maguk után. A férfiak, akik este még pokrócokat próbáltak kéregetni, a sátortábor helyén eldobálva hagyták a szerb befogadóközpontokban kapott szürke pokrócokat.

Ezeket a pokrócokat tucatjával hagyták eldobálva. Fotó: Ripost

 

Fotó: Ripost

A migránsok a szürkéket nem, csak a már által is bemutatott színes pokrócokat pakolták el (ezeket az M1 tudósítója szerint előző nap egy kombi autóból osztogatták nekik).

Rengeteg üres cigisdobozt és sörösdobozt is találtunk a szemét között.

A konténer félig sincs, de a környéket beborította a szemét... Fotó: Ripost

Csütörtökön majdnem minden migráns szájában égő cigarettát látott tudosítónk, de nem a saját kezük által sodortat, hanem márkás, gyári cigarettát. Az M1 tudósítója csütörtökön úgy fogalmazott, a migránsok közül ”sokan be is vannak drogozva„, és bár erre utaló bizonyítékot mi nem találtunk, az kétségtelen, hogy közülük néhányan furcsán viselkedtek: előfordult, hogy két egymásba kapaszkodott migráns férfi együtt szökdécselt, néhányan néha félre is húzódtak, míg mások a helyzet feszültségéhez képest meglepően felszabadultan viselkedtek...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?