POLITIK

Allah nem értett egyet a koronavírussal fenyegető iraki vezetővel

Megfertőződött a koronavírussal az az iraki iszlám vezető, aki még februárban arról beszélt, hogy a betegség terjedése Allah büntetése a kínai népre nézve.
címkék:
  • Szerző: M.M.

Az iraki Hadi Al-Modarresi, aki jelenleg Iránban él februárban közölte véleményét, mely szerint a koronavírus-járvány kitörése „kétségtelenül Allah cselekedete, amely isteni büntetés a kínai emberekkel szemben a muszlimok és az iszlám elleni tiszteletlenségük és bánásmódjuk miatt.”

„Több mint egymilliárd ember él abban az országban. A hatóságok zsarnokként bántak több mint egymillió muszlimmal és házi őrizetbe rakták őket. Az újságírók gúnyolták a muszlim nők nikábját, és arra kényszerítették a muszlim férfiakat, hogy sertéshúst egyenek és bort igyanak. Allah betegséget küldött rájuk, és ez a betegség 40 millió embert ostromol. Ugyanazt a nikábot, amelyet ők gúnyoltak, Allah rájuk kényszerítette rájuk az állami hatóságok és a tisztviselők segítségével”, fogalmazott Al-Modarresi.

A hírek szerin azonban Al-Modarresi is megfertőződött a betegséggel – írja V4NA Hírügynökség.

A muszlim vezető Twitter-oldalára tett ki egy idézete a Koránból, és azt írta, hogy „eminenciájának egészségi állapota jelentősen javul”.

Nem Hadi Al-Modarresi volt az egyetlen, aki a koronavírust Allah számlájára írta.

Január végén Abd Al-Razzaq Al-Mahdi nagy tekintélynek örvendő szíriai iszlám imám egy olyan fatwát bocsájtott ki, amelyre eddig még nem volt példa. Ez így szól: „ünnepeljétek a koronavírus elterjedését és imádkozzatok Allahhoz azért, hogy a kínai nép megsemmisüljön.”

címkék:
És ezeket olvastad már?