Létrehozva: 2020.09.15.

A baloldalt nem a járvány, saját hatalma érdekli

A baloldali politikusok folyamatosan akadályozni próbálták a koronavírus-járvány közben a kormány tevékenységét, a védekezést, nem szavazták meg a védekezéshez a törvényeket, egyre abszurdabb nyilatkozatokat tettek, de ennek ellenére arra jutott energiájuk, hogy egy kamuvideót készítsenek egy közönséges csalóval. Nézzük a részleteket.

A koronavírus második hullámának az érkeztével érdemes felidézni, hogyan viselkedett a hazai baloldal a járvány első szakaszában. Teljesen világos, hogy hónapokkal ezelőtt bebizonyították ezek a politikusok, hogy nem lehet számítani rájuk a védekezés során. Ahogyan a járvány első hulláma során, úgy most is mindent megtesz a baloldal, hogy ne legyen sikeres a védekezés.

A baloldal nem támogatta a hatékony védekezést

A kormány még március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, rendkívüli jogrendet az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt. A veszélyhelyzet kihirdetésére azért volt szükség, mert az ekkor életbe lépő különleges jogrend biztosította a járvány elleni védekezéshez szükséges gyors és rendkívüli intézkedések azonnali végrehajtását a kormány számára. A kormány március közepén azt kérte az ellenzéki pártoktól, hogy a hatékony védekezés érdekében a parlament térjen el a házszabálytól, és amint csak lehet, szavazzon a koronavírus-törvényről.

A baloldali képviselők (az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP képviselői) azonban sem a házszabálytól való eltérést, sem magát a törvényt nem támogatták. Érthetetlen volt a baloldal magatartása, hiszen az Alaptörvény és maga a törvényjavaslat világos korlátozásokat tartalmaz a kormány esetleges túlhatalmával szemben, így az Alkotmánybíróságnak és magának az Országgyűlésnek is van lehetősége mindenféle túlkapással szemben fellépnie.

Fontos azt is megemlíteni, hogy március elején a baloldali politikusok és sajtójuk rendre azt állította, hogy a kormány nem hozta meg időben a szükséges szigorító intézkedéseket, illetve hogy az egészségügy nincsen felkészülve a járványra, üzeneteikkel folyamatosan próbálták rombolni az egészségügyi intézkedésekbe vetett társadalmi bizalmat.

Müller Cecíliát is teljesen alaptalanul támadták

A hazai baloldal hazudozással, személyének teljes hiteltelenítésével próbálta az elmúlt hónapokban támadni Müller Cecília országos tisztifőorvost is. A baloldali támadások élén a Jobbik állt, de persze az MSZP és a Gyurcsány-párt sem maradt le. Például a semmilyen orvosi végzettséggel nem rendelkező Bangóné Borbély Ildikó úgy fogalmazott március 24-én, hogy „mindennap elmondja az Operatív Törzsben a Cecília főigazgató asszony, vagy nem tudom, hogy kell szólítani”. Kunhalmi Ágnes pedig arról írt, hogy „tesztelni, tesztelni, tesztelni kell és maszkot kell viselni, mert akármennyire nem hisz benne Müller Cecília, mégiscsak inkább a WHO-ra hallgassunk, meg a mértékadó járványügyi szakemberekre”.

Korábban nem látott nemzetközi támadás

A koronavírus-törvény kapcsán példátlan nemzetközi hadjárat indult Magyarország és a nemzeti kormány ellen. A hazai baloldali politikusok, illetve a hozzájuk kötődő, jelentős részben álhíreket terjesztő sajtóorgánumok folyamatosan náciztak, diktátoroztak. Álságosan azt állították, hogy Magyarország diktatúra lett, a koronavírus-törvény hatálya örök időkre szól, és a demokrácia felszámolásához fog vezetni.

Többen azt hazudták, hogy felfüggesztették az Országgyűlés működését, ezt aztán sokan átvették. A koronavírus-törvény kapcsán, dacára a világjárványnak, az Európai Parlament május 14-én vitát rendezett Magyarországról, ahol a korábbiakhoz képest is rengeteg hazugság hangzott el a magyar kormányról és az országról.

Az Európai Néppárt (EPP) vezetője, Donald Tusk egykori lengyel kormányfő és Európai Tanács-elnök is méltatlan vádakkal illette a magyar kormányt. A koronavírus-törvény elfogadásának napján a világjárványt okozó vírushoz hasonlította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, Donald Trump amerikai elnököt és Jarosław Kaczyński lengyel csúcspolitikust.

A baloldalnak a sok lélegeztetőgép sem volt jó

Érdemes azt is felidézni, hogy eleinte azért támadta a kormányt a baloldal és propagandasajtója, hogy nincs elég lélegeztetőgép, miután viszont Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy 7500-8000 lélegeztetőgépre lesz szükség az új típusú koronavírus okozta járvány magyarországi csúcspontján biztonsági okokból, hogy elkerüljük az olasz és spanyol drámai kórházjeleneteket, egyből arról kezdtek írni és beszélni, hogy igazából nem fontos az, hogy hány lélegeztetőgép van hazánkban, majd arról, hogy túl sok van.

A korábbi években azonban folyamatosan azt a hamis látszatot keltették, hogy Magyarországon nagyon kevés a lélegeztetőgép, és ezért a legtöbb költségvetési pénzt az ilyen típusú gépek beszerzésére kell átcsoportosítani. Ezzel szemben a valóság az, hogy lakosságszám-arányosan hazánkban eleve nagyjából háromszor annyi lélegeztetőgép volt, mint Franciaországban, ami átlagos egészségügyi helyzetben – mint amilyen az elmúlt évtizedekben volt – bőségesen elég.

Szabó Tímea hazugságokkal hergelt az Országgyűlésben

A hazai védekezést leginkább Szabó Tímea, az egy százalékon álló Párbeszéd társelnöke támadta a legvehemensebben. Május közepén penetráns hangnemben szólította fel Kásler Miklóst, hogy „Először is: szégyellje magát!„, majd így folytatta: „Miniszter Úr, mikor vállalja a felelősséget több száz ember haláláért?”. Szabó itt nem állt meg, később ugyanis közölte, hogy amíg Kásler van az egészségügy élén, „addig emberek milliói vannak veszélyben„.

Karácsony Gergely társelnöke korábban is nettó hazugsággal hergelte a közvéleményt, hiszen április 20-i parlamenti felszólalásában egyenesen azt állította, „az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban”. A valóság ezzel szemben, nemhogy az egész világra, de még Európára sem volt igaz az állítás, hogy hazánkban halnának meg a legtöbben. Ráadásul az egymillió lakosra jutó arányszámot véve Európában nálunk volt az egyik legkevesebb fertőzött.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

vg.hu

Súlyos figyelmeztetés érkezett: összeomolhat az elektromos autók ellátási lánca

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna