Magyar Péter kiskorú lányoknak tett perverz ajánlatokat

POLITIK
dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.04.
Módosítva: 2024.07.07. 09:44

Az ügyészség nem ad információt Magyar Péter bűncselekményéről

"A nyomozás érdekeire tekintettel".

A nyomozás érdekére tekintettel nem adott információt a Magyar Nemzetnek a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Magyar Péter ügyében zajló nyomozásról. Arról kérdeztük a hatóságot, hogy pontosan milyen bűncselekmény gyanújával nyomoznak a Tisza Párt alelnökének botránya kapcsán,  miután jogi szakértők szerint akár rablást is elkövethetett a politikus. A baloldal új messiása nemrégiben részegen keveredett balhéba egy belvárosi szórakozóhelyen, ahol kitépte egy férfi kezéből a mobiltelefonját, majd a Dunába dobta.

 

Fotó: Fotó: HAON/Molnár István Péter

A büntetőeljárás eredményessége érdekében nem adható tájékoztatás a Magyar Péter botránya ügyében zajló eljárásról – közölte  a megkeresére a Központi Nyomozó Főügyészség. Ahogy arról a RIPOST elsőként beszámolt, a Tisza Párt alelnöke pár nappal EP-mandátuma átvétele előtt annyira botrányosan viselkedett egy elit klubban, hogy végül a biztonsági szolgálat vezette ki hajnal négy óra körül az „ötcsillagos” szórakozóhelyről, ahova a testőrei kíséretében érkezett. 

Balhé részegen, a belvárosban

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint Magyar nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett. A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, zaklatta a nőket, és állítólag „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett nekik, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. Több incidens után aztán több nő férfipartnere számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket.

Az ügyészség nyomoz

Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a rendőrségi nyomozás. Az ügy végül, mivel Magyarnak mentelmi joga van, átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF). Ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, az ügyészség az EP elnökénél fogja kezdeményezni Magyar Péter mentelmi jogának a felfüggesztését.

 A főügyészséget azért is keresték meg, mert tisztázni szerették volna, hogy jelenleg milyen bűncselekmények miatt van folyamatban az eljárás, az ugyanis nem mindegy, hogy Magyart, amennyiben bíróság elé kerül, milyen cselekmény kapcsán vonják felelősségre.

Több bűncselekmény is felmerül

A Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, szerintük garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja vetődhet fel, utóbbi esetben akár éveket is kaphat az ellenzéki politikus, de minderről első körben a nyomozó hatóságnak, illetve később a bíróságnak kell döntenie.

A Metropol arról is írt, hogy Magyar Péter esetéhez hasonlatos egy 2016-os rablás, amelynek során egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 2022-ben egy 31 éves férfi lopott telefonokat az 1-es villamoson és a megállók környékén: a tettes Magyar Péterhez hasonlóan kicsavarta a készüléket az áldozatok kezeiből, majd elrohant. A férfit elfogták, és szintén letöltendő börtönbüntetést kapott.

A baloldalon több olyan politikus is van, akiket erőszakos bűncselekmények miatt ítélt el a bíróság. Magyar Péter lehet a következő.

Óriási botrányba fulladt a baloldal legújabb üdvöskéjének legutóbbi bulija: agresszíven viselkedett, nagyon fiatal nőket próbált felszedni, megütött egy embert és erőszakkal elvette a telefonját, amit a Dunába dobott. Mindezt később azzal fejelte meg, hogy gyanúsan foltos nadrágban - hullarészegen - dülöngélt az utcán, káromkodott és fenyegetőzött. 

Az erőszakosan viselkedő Magyar Pétert a szórakozóhely biztonsági őrei fojtófogással dobták ki a klubból. 

Másoknak ennyiért már börtön járna

Magyar Péter luxusbulija után a rendőrség garázdaság és rongálás miatt eljárást indított. A Metropol az üggyel kapcsolatban azt írta a minap, hogy hasonló esetekben szinte kivétel nélkül többéves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok.
A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

 

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot (…) alkalmaz (…), az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja. Az egybehangzó vallomások szerint Magyar nemcsak megütötte a telefon tulajdonosát, de a tulajdonát képező készüléket szintén erőszak alkalmazásával kicsavarta, kitépte a kezéből. Így tehát a büntetőtényállás minden eleme megvalósult.

A rablást erőszakkal elkövető bűnözőkkel szemben a kialakult joggyakorlat szerint többnyire a lehető legszigorúbban szoktak eljárni a magyar bíróságok. 

A Magyar Péter által elkövetett bűncselekményhez nagyon hasonlít például egy 2016-os  rabláshoz, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Tele van a baloldal erőszakos politikusokkal

A Ripost korábban sorra vette, hogy a hazai baloldal tele van olyan politikusokkal , akiket erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt ítélt el a magyar bíróság. Idén februárban előbb Fekete-Győr Andrást, majd pár nappal később egy másik ügy miatt Varju László DK-s politikust találták bűnösnek. A sor hamarosan Magyar Péterrel folytatódhat?

KC1943_8825
Vádlottak padján a dollárbaloldal prominens képviselői. Varju Lászlót és Fekete-Győr Andrást is elítélte februárban a bíróság. / Fotó: Karnok Csaba
  • Varju László 2018-ban erőszakkal tört be a közmédia épületébe, ahol kéretlenül akart élő adásban szerepelni. A munkájukat végző biztonsági őrök feltartóztatták a Gyurcsány-párt emberét, aki dulakodni kezdett az őrökkel, egyiküket el is gáncsolta. A fizikai atrocitás eredményeképpen az egyik biztonsági ember nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A másodfokú bíróság súlyos testi sértés vádjában találta bűnösnek Varju Lászlót.
  • A Momentum egykori elnöke, Fekete-Győr András szintén 2018-ban, egy baloldali utcai tüntetésen gőzölt be teljesen. Az erőszakba átcsapó demonstráció során Fekete-Győr füstgránátot dobott a Parlamentet védő rendőrsorfal felé. A tüntetés során több rendőr is megsérült. A másodfokú bíróság a baloldali politikust hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt ítélte börtönre.

Amint arról a Ripost is beszámolt korábban: hasonló esetekben szinte kivétel nélkül többéves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok. A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot (…) alkalmaz (…), az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja. Az egybehangzó vallomások szerint Magyar nemcsak megütötte a telefon tulajdonosát, de a tulajdonát képező készüléket szintén erőszak alkalmazásával kicsavarta, kitépte a kezéből. Így tehát a büntető tényállás minden eleme megvalósult.

A rablást erőszakkal elkövető bűnözőkkel szemben a kialakult joggyakorlat szerint többnyire a lehető legszigorúbban szoktak eljárni a magyar bíróságok. A Magyar Péter által elkövetett bűncselekmény nagyon hasonlít például egy 2016-os  rabláshoz, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Magyar Péter azt hiszi, bármit megtehet

Buli, pénz és agresszió – így jellemezte Magyar Péter legutóbbi botrányát a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: a botrány nem sokkal azelőtt történt, hogy a Tisza Párt alelnöke átvette európai parlamenti mandátumát, vagyis Magyar Péter a választások után nem sokáig tudta leplezni valódi karakterét.

Magyar Péter már a választási kampányban is többször fenyegetőzött: volt, hogy a mise alatt kiabált a templomból kilépő polgármesternek, majd a távozó civil híveket is zaklatta. Egy másik alkalommal azt hangoztatta, hogy a Hősök terére szervezett tüntetésén sem ő, sem a szimpatizánsai nem lesznek békések.

Magyar Péter botrányos bulizásáról készült videónkat itt lehet megnézni: 

 



 

 

origo.hu

Kitört az őrület Szoboszlai Dominik körül

ripost.hu

Már kitervelte Harry herceg, ezt fogja tenni, ha Vilmos lesz az új király

metropol.hu

Hajnalban jött a riasztás, nem mindennapi dolog történt Rákospalotán

hirtv.hu

Toporzékol Dobrev Klára Orbán és Putyin találkozója miatt + videó

ripost.hu

Hoppá! Szoboszlai Dominik exe üzenhetett az új barátnőnek

mandiner.hu

Új szintre lépett Magyar Péter földön csúszós-mászós botránya – lementették a felvételeket a Dunába hajított telefonról

ripost.hu

Férfiak millióit tette ezzel boldoggá: így jelent meg az orvosnál a világ legszexibb focistanője

travelo.hu

Top 5 látnivaló Sopronban, amit imádni fogsz

ripost.hu

Lenyűgöző IQ-d van, ha legalább 7 kérdésre helyesen válaszolsz

ripost.hu

Kiderült a titok: ezért nem látogatták meg gyermekei Katalin hercegnét a kórházban

ripost.hu

„Minden változik” – Krausz Gábor fekete-fehér képpel üzent Mikes Annának

ripost.hu

Magyar Péter kiskorú lányoknak tett perverz ajánlatokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Zelenszkij népszerűsége csökken, Putyin elfogadottsága nő – Belefáradt a világ a háborúba

POLITIK

Orbán Viktor: A béke érdekében lépéseket kell tenni

POLITIK

Egyre pesszimistábban az európaiak Ukrajnával kapcsolatban

POLITIK

Háborús készülődés Németországban

POLITIK

Magyar Péter kiskorú lányoknak tett perverz ajánlatokat

POLITIK

A Dán Néppárt is csatlakozik hatodikként a Patrióták Európáért EP-csoporthoz

POLITIK

Migránslövöldözés Bécsben, többeket kórházba vittek

POLITIK

Ezért fontos a Türk Államok Szervezete