dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.26.
Módosítva: 2024.06.30.

Magyar Péter betámadta az összes újságírót

Megint elvesztette a fejét.

Indulatos posztban szállt bele a sajtóba Magyar Péter – ezt írta a HVG. A portál szerint a politikusnak az nem tetszett, hogy mindenhol megírták a múlt pénteki bulizós botrányát. Például azt, hogy kivezették egy szórakozóhelyről, a rendőrség pedig nyomozást indított. A beszámolók után a politikus a teljes magyar médiaelit leváltásának szükségességéről írt. Az üggyel kapcsolatban a Média1 kérdéseket küldött Magyar Péternek, aki válaszok helyett arról kérdezte a lapot, hogy ők hogyan olvasnak rendőrségi jelentéseket.

Magyar Péter Facebook-oldalán ment neki a komplett hazai médiának azt hangoztatva: a magukat függetlennek tartó médiumok is pont ugyanúgy viselkednek, mint a kormányzati vagy éppen a gyurcsányi propaganda.

Az ellenzéki politikus a változást abban látná, ha a hatalmi elit mellett a médiaelitet is leváltaná.

„…sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek…” – ezt állította a Tisza párti politikus azt követően, hogy a Ripost múlt pénteken megírta: Magyar Péter egy fővárosi szórakozóhelyen több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik. Tettlegességgel fenyegető szituációk alakultak ki, miután a hölgyek férfipartnerei számonkérték a minősíthetetlen viselkedést, a szexualitással kapcsolatos agresszív beszólásokat – hangzott el az M1 Híradójában.

A Média1 a történtek ismeretében e-mailben kereste meg az ellenzéki pártvezért, hogy megtudja azt is: igazat tartalmaz-e az a rendőrségi dokumentum, amely szerint Magyar állítólag kétszer is megütött egy férfit az arcán az Ötkert nevű szórakozóhelyen, amiért az videófelvételeket készített arról, amint a politikus fiatal lányok alá mászott a földön a szórakozóhely közönsége előtt. Kérdezték azt is, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy egyéb tudatmódosító szert, gyógyszert, kábítószert vagy egyéb anyagot. Arra is rákérdeztek, mit gondol Magyar arról, hogy a rendőrség vizsgálja, ő dobta-e egy magánszemély telefonját a Dunába, amit később – az Index értesülései szerint – búvárok találtak meg a folyóban.

A lap szerint Magyar négy percen belül válaszolt is, amiben semmit nem cáfolt, viszont azt feszegette, hogy honnan származnak a cikk írójának információi.

Magyar Péter annak ellenére, hogy épp ő volt az, aki átvágatta a volt barátnőjével készült korábbi Blikk-interjút, a közmédiát vádolta azzal, hogy megvágjuk a mondandóját.

De ő volt az is, aki márciusban letiltotta a balliberális HVG cikkét, amely annak a rendőri jelentésnek a részleteit tárta fel, amiből kiderült, mi történt közte és volt felesége, Varga Judit között egy vita alkalmával. De nekiment a 444-nek és az Index-et is indexre akarta tenni, amiért szerinte a lap keveset foglalkozott vele a választási kampányban.

A leglátványosabb akciója pedig az volt, amikor két perc után felállt az Egyenes beszéd élő adásában és kisétált Rónai Egontól, az ATV stúdiójából.

Több százezer forintot érhetett az a telefonon, amit Magyar Péter kitépett egy ismeretlen kezéből a péntek hajnali szórakozóhelyi botránya idején. Szemtanúk állítása szerint a politikus később a Dunába dobta a készüléket. Sajtóbeszámolók szerint Magyar Péter előzőleg azért vette el erőszakkal a telefont az ismeretlentől, mert fel akarta venni az EP-listavezető botrányos viselkedését. A politikus szerint provokáció áldozata lett, de azt elismerte, hogy kikapta a telefont az ismeretlen kezéből.

Magyar Péter márciusban a Kossuth téren az ügyészség épülete előtt tartott demonstrációja után sörrel a kezében volt látható. Ugyanazon a napon – néhány órával később a Vértanúk terén – egy újabb dobozt vett magához, majd áprilisban a Kossuth téri tüntetést követően is egy dobozos sört szorongatva érkezett meg az egyik közeli étterembe.

Csütörtök éjjel pedig egy videót rögzítettek a politikusról az egyik belvárosi szórakozóhelyen, amelyen az látszik, hogy Magyar Péter egy fiatal lány lába között csúszik-mászik.

Nem sokkal később a biztonsági emberek kivezették a helyről. Pénteken a Ripost számolt be arról, hogy Magyar Péter nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után órákon át agresszíven és garázda módon viselkedett – hangzott el az M1 Híradójában.

A portálnak több szemtanú arról számolt be, hogy

Magyar Péter egymás után kötött bele a vendégekbe,

köztük nőkbe is, akiknek visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett. Később odalépett egy, a botrányt telefonjával rögzíteni akaró vendéghez, akitől fizikai erőszakot alkalmazva elvette a telefonját. A készüléket zsebre tette, és nem volt hajlandó visszaadni azt. A Ripost szerint többen is látták, amint

Magyar Péter a Dunába dobta a nagy értékű mobilt.

A történtek miatt Magyar Péter pénteken a közösségi oldalán magyarázkodott: azt írta, ő senkit sem zaklatott, őt viszont provokálták. A bejegyzésben ugyanakkor elismerte, hogy az egyik vendég kezéből kikapta a telefont.

A botrányról Magyar Pétert hétfő reggel a sajtó képviselői is szerették volna megkérdezni, miután a politikus átvette európai parlamenti mandátumát. A Tisza Párt újdonsült EP-képviselője azonban válaszok helyett hátat fordított és beült az autójába.

Magyar Péter kimutatja a valódi énjét – erről már Nagy Ervin elemző beszélt az M1-en. Úgy fogalmazott: Magyar Péter személyiségével saját maga mellett pártját is hitelteleníti, amit eddigi szimpatizánsai közül is többen elítéltek.

„Az ügy arról szól, hogy egy szórakozóhelyen hogy viselkedett a nőkkel, hogy viselkedett a körülötte lévő emberekkel, és utána, amikor kirakták a helyről a viselkedése miatt a biztonsági őrök, akkor még miket ordított – erről keringenek a felvételek a világhálón. Ráadásul a képsorok és a tanúk szerint is elvett egy telefont és a Dunába dobta. Egy tanú később feljelentést is tett” – idézte fel a botrányos eseménysort az elemző.

A feljelentés nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított. Az ügyben garázdaság és rongálás gyanúja is felmerült.

A kisebb értékre elkövetett lopás már két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - erre hívta fel a figyelmet a Századvég jogi tanácsadója Magyar Péter botrányos bulizása kapcsán, amikor is szemtanúk szerint a politikus elvehette egy másik férfi mobiltelefonját. Lomnici Zoltán hangsúlyozta: az európai parlamenti mentelmi jog sem ad mindenre mentességet.

Fontos szerepe lehet az egyelőre garázdaság és rongálás miatt megindult rendőrségi eljárásban annak a szemtanúnak, aki látta, amikor egy belvárosi szórakozóhelyről botrányokozás miatt eltávolított Magyar Péter a Lánchíd mellett a rakparton bedobta a Dunába az erőszakkal elvett telefont.

A szemtanú a Ripost szerkesztőségénél jelentkezett és részletesen elmondta, hogy a „bizonytalan léptekkel közlekedő”, erősen ittas politikus kivette a zsebéből, és egy „laza mozdulattal” a Rakpart lépcsőjéről a vízbe dobta a készüléket. A portál szerint nyilvánvalóan azért akart megszabadulni tőle, mert tudta, hogy ha megtalálják nála, az bizonyíték lehet a lopásra.

Magyar Péter péntek hajnali botrányos viselkedéséről a Ripost azt írta: a megválasztott európai parlamenti képviselő nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után agresszíven, garázda módon viselkedett.

Több vendégbe belekötött, nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik. Tettlegességgel fenyegető szituációk alakultak ki, miután a hölgyek férfipartnerei számon kérték a minősíthetetlen viselkedést és a szexualitással kapcsolatos agresszív beszólásokat.

A történtekről a jelenlévők több videót is készítettek, például azt, amin az látszik, ahogy a politikus a földön csúszva mászik át egy sikoltozó nő lábai között.

A történtek miatt Magyar Péter a közösségi oldalán még pénteken kért bocsánatot. Azt írta: „…a gyűlöletre csak a szeretet lehet az igaz válasz.” Közölte: „…sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek.”

Ugyanakkor a már bemutatott felvételen – amin erotikus mozdulatokat tesz Magyar Péter – egyértelműen látszik, hogy nem igaz, amikor azt állítja, nem zaklatott nőket.

A garázdaság és a rongálás gyanúján túl Magyar Péterrel szemben – egy eltulajdonított mobiltelefon miatt – felmerülhet a lopás gyanúja is – fogalmazott Ifj. Lomnici Zoltán az M1-en. A Századvég jogi tanácsadója azt mondta: a kisebb értékre elkövetett lopás is már két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, és az európai parlamenti mentelmi jog sem ad mindenre mentességet.

Lomnici hangsúlyozta:

„Ezt nem kocsmai verekedésre találták ki, tehát az európai parlamenti mentelmi jog, az az EP méltóságát hivatott megőrizni, és nagyon fontos, hogy a képviselők politikai tevékenysége kapcsán nyújt védelmet, nem pedig az ilyen típusú magánakcióknál.”

Hivatalosan egyelőre annyit tudni, amit az Index kérésére válaszolt a rendőrség. Június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett hozzájuk bejelentés. Garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben nyomozást rendeltek el. Bővebb tájékoztatást későbbre ígértek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek