Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.03.20.

Nem mondanak le, lapítanak a baloldal elítélt erőszakos bűnelkövetői

Fekete-Győr András 37, Varju László 27 napja nem mond le a politikai szerepvállalásról, dacára annak, hogy a bíróság elítélte őket. A felelősséget ennek ellenére sem vállalják!

Erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt ítélt el a magyar bíróság februárban két baloldali politikust is. Előbb Fekete-Győr Andrást, majd pár nappal később egy másik ügy miatt Varju László DK-s politikust találták bűnösnek. 

KC1943_8825
Vádlottak padján a dollárbaloldal prominens képviselői. Varju Lászlót és Fekete-Győr Andrást is elítélete februárban a bíróság. / Fotó: Karnok Csaba
  • Mint azt korábban megírtuk, Varju László 2018-ban erőszakkal tört be a közmédia épületébe, ahol kéretlenül akart élő adásban szerepelni. A munkájukat végző biztonsági őrök feltartóztatták a Gyurcsány-párt emberét, aki dulakodni kezdett az őrökkel, egyiküket el is gáncsolta. A fizikai atrocitás eredményeképpen az egyik biztonsági ember nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A másodfokú bíróság súlyos testi sértés vádjában találta bűnösnek Varju Lászlót, immár 27 nappal ezelőtt.
  • A Momentum egykori elnöke, Fekete-Győr András szintén 2018-ban, egy baloldali utcai tüntetésen gőzölt be teljesen. Az erőszakba átcsapó demonstráció során Fekete-Győr füstgránátot dobott a Parlamentet védő rendőrsorfal felé. A tüntetés során több rendőr is megsérült. A másodfokú bíróság a baloldali politikust hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt ítélte börtönre, immár 37 napja. 

A bírósági ítéletek és a bűnelkövetéskor készült, egyértelműen bizonyító erejű felvételek sem elegendők azonban ahhoz, hogy a baloldali politikusok bocsánatot kérjenek, lemondjanak és visszavonuljanak a közélettől. Külön érdekesség, hogy a szövetségeseik ezt el sem várják tőlük, sokkal inkább képtelen magyarázatokkal mosdatják őket. 

Arról, hogy mennyire rettegnek a baloldali politikusok a felelősségtől, Apáti Bence tett ki egy vicces bejegyzést a Facebookra:

Pedig a közvélemény több hete várja, hogy a baloldalon is legyen következménye az elkövetett bűnöknek. Fekete-Győr András esetében azonban 37, míg Varju László esetében 27 nap telt el a bírósági ítélet óta, ők azonban foggal-körömmel ragaszkodnak a pozíciójukhoz.

Varju László közmédiás ámokfutása itt nézhető meg:

Az, ahogyan Fekete-Győr András pirotechnikai eszközzel dobálja a rendőröket, itt tekinthető meg:

Újabb baloldali politikus állhat bíróság elé

Február legvégén érkezett a hír, hogy újabb baloldali politikus kerülhet a vádlottak padjára, miután az Országgyűlés úgy döntött, felfüggeszti Gurmai Zita szocialista politikus mentelmi jogát. 

GURMAI Zita
Gurmai Zita MSZP-s politikus is erőszakkal akart érvényt szerezni akaratának. Fotó: Kovács Attila /  MTI

Korábban a Legfőbb Ügyészség kérte Gurmai Zita mentelmi jogának felfüggesztését, hivatalos személy elleni erőszak bűntettére hivatkozva. Az ügyet Hargitai János (KDNP), a mentelmi bizottság elnöke ismertette a Parlamentben, aki felidézte, hogy két évvel ezelőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi főigazgatósága költségvetési csalás bűntettében nyomozott, ennek keretében járulékfizetési kötelezettséggel összefüggő dokumentumokat kutattak fel egy VIII. kerületi épületben, mint bizonyítási eszközöket. 

A gyanú szerint az MSZP-s Gurmai Zita a momentumos Donáth Annával közösen erőszakkal akadályozta a pénzügyőrök munkáját.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

life.hu

Kiderült: megható tisztelgés Erzsébet királynő emléke előtt Sarolta 9. születésnapi fotója

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

origo.hu

Egy szál kombinéban fogdossa magát Fésűs Nelly lánya

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

INSIDER

Gyász: meghalt Simon István