POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.19.

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Magyar tagadni próbál, de...

A Bajnai Gordon-féle datadatos kör is része lehet a júniusi választások befolyásolására formálódó szervezkedésnek – mondta a Magyar Nemzetnek Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke annak kapcsán, hogy kiderült: Bajnai Gordonék köre megjelent Magyar Péter baloldali mozgalma mögött. Lánczi Tamás azt mondta: a 2022-es kísérletükhöz hasonlóan ismét külföldi pénzeket próbálhatnak becsatornázni az országba. A Magyar Nemzet emlékeztet: a DatAdat a baloldali kampányok visszatérő szereplője, a cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak.

Új taktikához folyamodott csütörtöki gyomaendrődi fórumán Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke ahelyett, hogy érdemi válaszokat adott volna arra, hogy milyen szerződésben vannak a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat céghálóval, az őt kérdező Magyar Nemzet stábjára uszította a tömeget.

A lap azután kereste meg a politikai babérokra törő Magyart, hogy kiderült: a talpramagyarok.hu weboldal adatkezelési tájékoztatójában feltűnt a volt baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon köre. Szerepüket pedig azzal próbálták meg elrejteni, hogy osztrák leányvállalatukat átnevezték Estratos Digital GmbH-ra.

A cég egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség. Ügyvezetője Bajnai egykori titokminisztere, a DatAdat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám. De Magyar Péter közösségének honlapján feltűnt egy másik entitás is, a Lunda, amely egy adománygyűjtő platform. Ezt a terméket ugyancsak a DatAdat fejlesztette. Magyar Péter a lakossági fórumán a Magyar Nemzetnek letagadta a baloldalhoz vezető szálakat.

 

Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat. Először a cég ügyvezetője, Szigetvári Viktor a 444-nek igyekezett tagadni az összefonódást, hogy Bajnaiék segítenék Magyart, majd röviddel később törölték Magyar Péter szervezetének honlapjáról a lebukásukhoz vezető információkat.

Úgy tűnik, vannak olyan politikai körök ma Magyarországon, amelyek a kérdezés jogát is megpróbálják betiltani

– utalt Magyar Péter csütörtöki megfutamodásának hátterére ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég jogi tanácsadója úgy fogalmazott az M1-en: a gyomaendrődi fórumon feltett újságírói kérdések jogosan hangzottak el arra vonatkozóan, hogy a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető DatAdat céghálónak van-e köze a Magyar Péter által létrehozott talpramagyarok.hu weboldalhoz.

„Ha ez az egyesület történetesen, teljesen véletlenül ugyan azt az Estratost és ugyan azt a Lundát választja ki, mint progresszív adománygyűjtő és adattároló egységeket és platformokat, amelyet a NoÁr Mozgalom, a Mérce, Szikra, Jámbor András hármas, Juhász Péter, Gyurcsány Ferenc, akkor egy demokratikus jogállamban nem lehet feltenni azt a kérdést az érintett személynek, politikusnak – teljesen mindegy, hogy kinek –, hogy mi köze ezekhez a szervezetekhez, ha ott van az adatvédelmi tájékoztatójában ennek az egyesületnek, hogy velük működik együtt? És erre az a válasz, hogy a propagandista, és uszítja a tömeget az újságíróra?” – mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

Vélhetően ugyanaz a kör igyekszik majd befolyásolni a júniusi választásokat, amely a 2022-es országgyűlési voksolással összefüggésben is tett ilyen kísérletet

– jelentette ki Lánczi Tamás a Magyar Nemzetnek. A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke a megjelent sajtóinformációk alapján a lapnak azt mondta: nem véletlen, hogy Magyar Péter a nyilvánosságra került információkat nem cáfolta. Hozzátette: a külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja alapján a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított.

Magyar Péter internetes oldala mögött a Bajnai Gordonhoz köthető cégcsoport vállalkozásai állnak – számolt be a Magyar Nemzet. A lap a weboldal adatkezelési tájékoztatójában bukkant rá a volt baloldali miniszterelnökhöz és Gyurcsány Ferenc köreihez is közel álló cégekre.

Országjárásának első állomásain, Gyulán és Békéscsabán Magyar Péter hallhatósága előtt jórészt ugyanazokat a paneleket használta, amiket eddigi nyilatkozataiban és a tüntetésein.

A közéletben való felbukkanása óta csupán két hónap telt el, és a baloldal új reménysége mögött máris megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat-csapat – számolt be a Magyar Nemzet. A lap minderről dokumentumokat is közölt. Azt írták:

a talpramagyarok.hu oldalt 2024. február 29-én regisztrálták, a Datadat-kör pedig rögtön feltűnik a weboldal adatkezelési tájékoztatójában, ahol két hozzájuk köthető cég is felbukkan.

Az Estratos Digital GmbH egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség. Ügyvezetője Ficsor Ádám, Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája. A volt baloldali miniszterelnök köre azzal próbálta elrejteni a szerepét, hogy átnevezték osztrák leányvállalatukat, a Datadat GmbH-t. A cég tulajdonosi köre nem változott, az ügyvezető továbbra is az egykori baloldali titkosszolgálati miniszter, és az Estratos Digital székhelye is megegyezik a jogelőd Datadat GmbH címével.

Magyar Péterék weboldalához köze van a Lundadonate.org-nak is.

Ezt a terméket a Datadat fejlesztette azért, hogy egy összetett, számos funkcióval rendelkező eszközt biztosítson az adománygyűjtők részére.

A Lunda tehát a Datadat kreálmánya, csakhogy Bajnaiék valamiért el akarták rejteni ennek a nyomait – fogalmaz a Magyar Nemzet.

A Datadat-kör felbukkanása Magyar Péter mögött nem meglepő annak fényében, hogy korábban a Mandiner is megírta: a baloldal új kedvencének rendezvényein olyan biztonsági emberek teljesítettek szolgálatot, akik Köves Zoltánhoz köthetők. Köves a baloldalon jól ismert Partner Event Kft. tulajdonosa. Fő tevékenységük a személyvédelem és a rendezvények biztosítása. A cégnek pedig jutott az úgynevezett guruló dollárokból is.

Bár már nem veri nagydobra a közösségi oldalán Láng Balázs – aki jelen volt április 6-dik kormányellenes tüntetésen is –, hogy

Magyar Pétert támogatja, az MSZP egykori kommunikációs szakembere a napokban szintén arról beszélt: Magyar korteskedéséhez külföldről is érkezik pénz.

Láng Balázs a Klubrádiónak adott interjúban igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy csak kívülállóként szemléli a Tisza Párt alelnökének tevékenységét, azt azonban megerősítette, hogy Angliából személyesen ő is támogatja Magyar Pétert.

Ahogy a közvélemény megismeri Magyar Péter politikai környezetét, az árthat a közéleti megítélésének is, véli Tóth Erik. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Kossuth Rádióban azt mondta:

Magyar Péter eddig próbálta elhitetni, hogy középen álló centrumpártot épít, de mostanra beigazolódott, hogy ez nem igaz.

Az ő számára az egy negatív következmény, hogy olyan tanácsadókkal és olyan politikai szereplőkkel dolgozik együtt, akik egyébként, úgy politikai ideológiai, mint gyakorlati értelemben csak és kizárólag a baloldalhoz kötődtek. De szerintem eljön lassan az idő, amikor mindenkinek be kell látni, hogy Magyar Péter nem más, mint egy új baloldali kihívó, egy új baloldali politikai szereplő” – mondta.

Tóth Erik szerint ezt erősiti a politikus retorikája is, miszerint a háborúpárti Európai Néppártba akar belépni, a saját bevallása szerint is liberális beállítottságú, valamint hogy fiatal korában Demszky Gábor egykori SZDSZ-es főpolgármester fotója lógott az ágya felett.

Szégyennek nevezte Magyarországot és kiállt az ukrán elnök mellett Magyar Péter tüntetésének szónoka. Keresztesi Péter két évvel ezelőtt tett ilyen kijelentést és akkortájt Márki-Zay Péter mellett is elszántan kampányolt. Erről a Magyar Nemzet írt. Szintén a polgári lap mutatott rá, hogy Magyar Péter pártjának alapítója, Deák Boldizsár a román titkosszolgálatoknak is dolgozhatott.

A román titkosszolgálatoknak is dolgozhatott Magyar Péter pártjának alapítója, erre utalnak a Magyar Nemzethez került legfrissebb információk – hangzott el az M1 Híradóban szombaton. Mint mondták, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Pászkán Zsolt arról beszélt, hogy nem lenne meglepő, ha Deáknak köze lett volna keleti szomszédunk állambiztonsági szerveihez.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet Románia-szakértője hozzátette: ha valóban a romániai szolgálatok küldték Magyarországra Deákot az 1970-es években, akkor vélhetően az lehetett a feladata, hogy kialakítsa azokat a hálózatokat, amelyeket később bármikor aktivizálhatnak és felhasználhatnak Románia politikai érdekei szerint.

Ugyancsak a Magyar Nemzet állította: Deák Boldizsár ügynök és besúgó lehetett, a rendszerváltás előtt pedig Sólyom fedőnéven jelentéseket írhatott. 1973 előtt egy bolti lopás után szervezték be, majd ezután – többek között egy egri vállalkozóról, aki később fideszes országgyűlési képviselő lett – jelenthetett.

Deák évek óta kétes ügyleteket folytató üzletember hírében áll Egerben és környékén. A nevéhez kapcsolódó cégek jelentős részét felszámolták, korábban játékgépekkel üzletelt és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó félkarú rablókkal keresett milliókat. 2021-ben pedig alapítója volt a TISZA párt névre hallgató formációnak, amit kormányváltó céllal hoztak létre.

Annak érdekében, hogy Magyar Péter elindulhasson az európai parlamenti és önkormányzati választásokon, nemrég ezt a pártot foglalta el, amiről úgy fogalmazott: értékalapon választott.

Magyar Péter legutóbbi demonstrációján több ismert baloldali aktivista is megjelent, saját bevallásuk szerint szintén értékalapon. Egyikük az a Keresztesi Péter, aki Svájcban él és régóta aktív a közösségi médiában. 2022-ben például elszántan kampányolt a háborúpárti Márki-Zay Péter érdekében.

Az egyik bejegyzésében például, amelyhez Volodimir Zelenszkij ukrán elnök képét csatolta, azt írta: szégyen a hazám.

De támadta a 2022-es gyermekvédelmi népszavazást is, és többször megosztotta a momentumos Szemző Áron bejegyzéseit, amiben a bukott miniszterelnök-jelölt győzelmét vizionálták. Keresztesi Péter feltűnik az egy hete tartott demonstráció helyszínén készült egyik fotón is, amit Láng Balázs, az MSZP korábbi kommunikációs tanácsadója osztott meg egy rövid időre közösségi oldalán.

Ezen Magyar Péter mellett, Láng és Keresztesi is látható, amint egymást átkarolva, együtt mosolyognak.

 

„Nincs semmilyen formalizált kapcsolatom Magyar Péterrel” – Láng Balázs csütörtökön mégis ezt közölte a baloldali Magyar Hanggal. Az aktivista állítása szerint az egy hete tartott tüntetésen találkozott életében először Magyar Péterrel, méghozzá arra a két másodpercre, amit a Blikk is rögzített.

Csakhogy Magyar Péter külföldi segítője lebukott, ugyanis a Magyar Nemzet beszámolója szerint Láng Balázs egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban mozgósít a külföldi magyarok között, ahol egyenesen Magyar közeli tanácsadójaként tünteti fel magát.

Saját bevallása szerint a legutóbbi tüntetésre is ő szervezte a rövid üzenetek kivetítését, mégpedig Magyar Péter kérésére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Francia elnök: szárazföldi csapatokat kell beküldenie az európaiaknak az ukrán háborús zónába

metropol.hu

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

mandiner.hu

Hont András: „Tóta W. is becsicskult!”

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik