Létrehozva: 2023.08.06.
Módosítva: 2023.08.06.

Nem halad a brüsszeli korrupció kivizsgálása

Egymást dobják fel a korrupció gyanújába keveredett EP-képviselők.

A belga szövetségi ügyészség közleménye szerint az EP-képviselők vesztegetési botrányát vizsgáló belga nyomozók szerdán hat helyszínen tartottak házkutatást, köztük egy EP-képviselő otthonában – írja az AFP-re hivatkozva a The Brussels Times.

A razzia helyszíne Marie Arena belga szocialista EP-képviselő otthona és öt „közvetlenül hozzá vagy családjához köthető hely” volt.

Marie Arena
Az emberi jogi albizottság korábbi alelnökénél tartottak házkutatást. Fotó: Twitter


Az 56 éves európai parlamenti képviselő, az EP emberi jogi albizottságának korábbi elnökénél 

„dokumentumokat és számítástechnikai eszközöket foglaltak le, ezeket elemzik"

 – áll az ügyészségi közleményben.
Arénát alighanem korábbi képviselőtársa, Pier Antonio Panzeri, volt olasz európai parlamenti képviselő sodorta bajba. Panzeri az ügy egyik kulcsfigurája, ellene a korrupciós ügyben vádat emeltek, de vádalkut kötött a hatóságokkal. 
Panzeri a gyanú szerint Marokkóból és Katarból érkező kenőpénzeket osztott szét EP- képviselőknek azért, hogy előmozdítsák a pénzt küldő országok ügyeinek képviseletét az Európai Unióban. Ebből kapott Panzeri szerint Eva Kaili az Európai Parlament volt alelnöke is. Mindkét kormány határozottan tagadja a jogsértéseket.

Marie Arenát szerdán „látogatta meg” Aurélie Dejaiffe, az ügy vizsgálóbírója. A látogatás ugyanazon a napon történt, amikor a belga sajtó arról számolt be, hogy Arena neve 14-szer szerepelt egy Excel-táblázatban, amelyet Francesco Giorgi , Eva Kaili volt élettársa, a botrány másik kulcsfigurája, Panzeri korábbi asszisztense állított össze. 
A 199 külön bejegyzésből álló Találkozások és tevékenysége című, angol nyelvű dokumentum EU-s tisztviselők Mauritánia, Marokkó és Katar érdekében folytatott kiterjedt lobbitevékenységét tárja fel.

A 199 bejegyzés a 2018. április és 2022. december 1. közötti időszakot öleli fel. Giorgit és Panzerit pedig nyolc nappal az utolsó bejegyzés után tartóztatták le.
A vád alá helyezett Marc Tarabella belga EP-képviselő neve 20 alkalommal szerepel a dokumentumban.
Eva Kaili, váltig tagadja, hogy köze lenne a botrányhoz, ennek ellenére neve 19 alkalommal szerepel a táblázatban.
A szintén vád alá helyezett Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselő nevét a dokumentum 14 alkalommal említi.
Marie Arenátis a korrupciós ügyben való részvétellel gyanúsítják, de nem emeltek ellene vádat. Arena januárban lemondott az Európai Parlament emberi jogi albizottságának elnöki posztjáról, miután a Politico arról számolt be, hogy nem „nyilatkozott megfelelően” arról, hogy dohai utazását tavaly május 8-án és 9-én a katari kormány fizette ki.
Panzeri idén márciusban állítólag azt vallotta, hogy ő és Arena 2015-ben egy luxusszállodában szálltak meg a marokkói Marrákesben, amit a marokkói kormány finanszírozott. Panzeri azonban azt is állította, hogy az Arena nem tudott arról, hogy valójában ki szponzorálta az utat.
A vizsgálat folytatódik, a gyanúba került EP-képviselők pedig továbbra is az Európai Parlament tagjai. Július 11-én Eva Kaili és Marc Tarabella megszavazott egy Lengyelországot elitélő parlamenti határozatot. Egy nappal később pedig a brüsszeli korrupció miatt hozott intézkedésekről vitatkoztak a képviselők.

A pénzes csoportok érdekei kerülnek előtérbe a kisemberekével szemben, és ezért távolodik a brüsszeli politika az európaiak érdekétől – mondta az Origónak adott interjúban Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány politikai elemzési igazgatója Maria Arena lehetséges korrupciós érintettsége kapcsán. Kiszelly szerint a globalista elit célja, hogy az Európai Uniót egyre inkább az Egyesült Államok gazdasági „hátsó udvarává" tegye, mert így tudnak az amerikaiak a kínaiakkal jobban versenyezni.

Eva Kaili, Marc Tarabella és Andrea Cozzolino megvádolása után Maria Arena a negyedik képviselő, aki érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban. Derülhet még ki másokról is, hogy érintettek a botrányban?

Ez a korrupciós ügy is jó példa arra, hogy

A BALOLDALI POLITIKUSOK MINDIG A PÉNZEN BUKNAK EL, ÉS EZ MÁR A SOKADIK ESET.

Egyre több részlet lát napvilágot, Maria Arena a Pier Antonio Panzeri által irányított „négyes szövetség" újabb képviselője, akiről egyre többet tudunk meg.

EZ A KORRUPCIÓS ESET AZT SZEMLÉLTETI, HOGY BRÜSSZELBEN A POLITIKUSOK NEM AZ EURÓPAI EMBEREK ÉRDEKEIT KÉPVISELIK, HANEM A MEGRENDELŐKÉT.

Kiszelly Zoltán szerint a pénzes csoportok érdekei kerülnek előtérbe a kisemberekével szemben, és ezért távolodik a brüsszeli politika az európaiak érdekétől

FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

Ezt már láthattuk az előző ciklusban is, amikor Soros Györgynek 228 „megbízható szövetségese" volt az Európai Parlamentben, de látjuk, hogy külső országok, mint Katar vagy Marokkó is próbálkoznak, és a nagy cégek sem képeznek kivételt. Ez a fajta korrupció azért rossz, mert a pénzes csoportok érdekei kerülnek előtérbe a kisemberekével szemben, és ezért távolodik a brüsszeli politika az európaiak érdekétől. Ennek a vámszedői ezek a korrupt brüsszeli politikusok.

 

A rendőrség szerdán házkutatást tartott Maria Arena belga szocialista EP-képviselő házában. Eva Kaili sorsára juthat ő is?

Miután mentelmi jog illeti meg Arénát is, ezért más a helyzet, mint általában. Az igaz, hogy ha előzetes letartóztatásba kerül egy ilyen képviselő, akkor az a nyomásgyakorlás eszköze, mert ameddig nincs beismerő vallomás, vagy bizonyíték, addig nehéz bizonyítani a korrupciót. Emlékezzünk csak rá, hogy

MIKULÁSCSOMAGBAN ADOTT ÁT 20 MILLIÓ FORINTOT A BALOLDALI KORRUPT BRÜSSZELI POLITIKUS, ANTONIO PANZERI, EVA KAILI RAJTAÜTÉSE SORÁN PEDIG HATSZÁZEZER EURÓNYI (250 MILLIÓ FORINTNYI) KÉSZPÉNZT, TOVÁBBÁ SZÁMÍTÓGÉPEKET ÉS MOBILTELEFONOKAT FOGLALTAK LE A HATÓSÁGOK.

 

Ezek elég konkrét dolgok. A rendőrségnek lenne a dolga, hogy bizonyítson, hogy az ügyészség vádat emelhessen, de látjuk, hogy az olaszok nem igazán működnek együtt, és hiába vannak ezek a tények, mégsem talál a rendőrség annyi bizonyítékot, hogy vádat emelhessenek, vagy tartósan előzetes letartóztatásba helyezhessék őket.

EVA KAILI PÉLDÁUL LUXUSBÖRTÖNBE KERÜLT, TEHÁT LEHET LÁTNI, HOGY A BRÜSSZELI KORRUPT POLITIKUSOK EGY „ÚJRAÉRTELMEZETT DEMOKRÁCIA ELŐNYEIT" ÉLVEZIK.

Eva Kaili megúszta a börtönt, és azóta újra munkába állt

FORRÁS: MTI/EPA/DZSALAL MORSIDI

Újabb elképesztő brüsszeli döntés született, az amerikai Fiona Scott Mortont nevezték ki az Európai Bizottság vezető versenypolitikai közgazdászává, majd a hatalmas botrány miatt egyből le is mondott. Mit üzen ez az EU állapotáról?

A globalista elit célja, hogy az Európai Uniót egyre inkább az Egyesült Államok gazdasági „hátsó udvarává" tegye, mert így tudnak az amerikaiak a kínaiakkal jobban versenyezni. Az USA éves GDP-je 23 ezer, Kína 17 ezer milliárd dollár per év, és az EU esetén is kb. ugyanennyi. Ha az európai és amerikai GDP összeadódik, az már versenyképes lenne a kínaival. Az USA egyedül már nem tud Kínával versenyezni annak ellenére, hogy világ- és atomhatalom.

Az USA még bőven vezet, de Amerika lépni akar, hogy segédmotorként erősítsük az USA-t Kínával szemben. Ehhez egyre több olyan ember kerül pozícióba, akik már eleve globalisták, így az általuk irányított intézményeket is ebbe az irányba fordítják.

Ez látszódott 2014-ben a Majdan-puccs után is, amikor Ukrajnában az amerikai születésű Natalie Jaresko lett a pénzügyminiszter, aki sokáig az amerikai külügyben dolgozott, és csak miniszteri esküje előtt kapta meg az ukrán állampolgárságot. Ekkor lett Miheil Szaakasvili Odessza megye kormányzója, tehát sok ejtőernyős volt már akkor is. A német kormány zöld külügyminisztere tavaly az amerikai állampolgár Jennifer Morgan-t, a Greenpeace Interantional korábbi vezetőjét kérte fel klímapolitikai államtitkárnak, akinek szintén gyorsítva adták meg az állampolgárságot.

A SOK KORRUPT ÉS EJTŐERNYŐS KÜLFÖLDI MIND AZT MUTATJA, HOGY NÖVEKVŐ ARÁNYBAN MÁR NEM AZ EURÓPAIAKNAK, HANEM A HÁLÓZATHOZ HŰSÉGES EMBEREK KAPNAK FONTOS POZÍCIÓKAT, ÉS BRÜSSZEL EGYRE SZÖRNYEBB ÁLLAPOTBAN VAN.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

SUV-nak álcázott garzon, ami már zöld rendszámmal is elérhető – Skoda Kodiaq II menetpróba

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

metropol.hu

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

mandiner.hu

Medgyessy megfejtette, s leszögezte: ekkor fog megbukni Orbán Viktor (VIDEÓ)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

hirtv.hu

Politikai hobbista – Varga Miklós: Én a dalaimmal mondom el, hogy mit gondolok a világról + videó

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába