Létrehozva: 2024.09.12.

Húzódnak be a poloskák a hideg elől a házba, így tudod távol tartani őket

Nem sokat vártak, amint megkezdődött a lehűlés, máris elkezdtek beszivárogni az épületekbe. A teraszok, ablakok-ajtók környéke tele van dermedt, fázós büdös bogarakkal. Mutatjuk, hogyan tudsz ellenük védekezni!

Senkinek nem kell bemutatni a vándor- és márványpoloskákat, mostanra már szinte mindenki találkozott velük a bejárat, az ablakok környékén, a pechesebbek a lakásban is. Nem válogatnak, vidéken és a városokban egyaránt ellepik a lehűlés idején a házak környékét, és mondanunk se kell, nagyon kellemetlen, ha bejutnak, hiszen lecsapni nem lehet őket a szörnyű bűzük miatt. Ezért a legjobb, ha be se tudnak jönni a házba. Mutatjuk, mi mindennel veheted el a kedvüket attól, hogy nálad akarjanak áttelelni!

Stink,Bugs,On,A,Window,Glass,Surface,In,Sunlight
A látvány, amit senki nem szeret szellőztetés előtt. Fotó: Peter Gudella /  Shutterstock

Készíts csapdát

Fogj egy PET palackot, vágd le a tetejét, majd tegyél a palack aljába elemes ledes izzókat vagy ledes mécsest. A fény vonzza a poloskákat, így tömegével fognak rárepülni. Fordítsd a palack levágott részét fejjel lefelé az aljába, és erősen rögzítsd; így a rovarok nem tudnak majd kirepülni a csapdából. Reggelre tele lesz poloskákkal a palack.

Bizonyos illatok is hatásosak

Keverj menta illóolajból tíz cseppet fél liter vízbe, tedd egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a bejárat, az ablak környékét, az erkélyt. Hatásosan távol tartja ezeket a bosszantó rovarokat. A fokhagymát szintén messze elkerülik, érdemes riasztószert készíteni abból is. Keverj el fél liter vízben egy evőkanál fokhagymaport, és tegyél hozzá pár gerezd frissen reszelt fokhagymát is. Kend le a fokhagymás vízzel a kritikus helyeket, nem fognak bejönni a poloskák.

A legjobb a szúnyogháló

Minden módszer közül ez a legdrágább, de egyben a leghatásosabb is; érdemes akár a legolcsóbb fajtából is ideiglenesen felszerelni, rengeteget számít! Persze ajtónyitással így is bemehetnek a lakásba, de jelentősen csökkentheted a betolakodók számát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek