kulcsár edina
A tejet nemcsak a konyhában tudod használni. Ha lenne a hálóban hûtõszekrény, ezentúl tuti ott is tartanád. Hiszen annyi mindenre jó, hogy szinte felsorolni is lehetetlen.
Nem gondolnád, de a tej nemcsak egy finom ital és a kávéd elmaradhatatlan kísérője. A benne levő vitaminok és ásványi anyagok kívülről, belülről ápolják testedet.
Nemcsak az ókori királynőknek jár a fényűző tejfürdő.
Természetes módon puhítja és selymesíti a bőrt.
Ne félj, nem kell az egész kádat megtölteni, elég, ha egy pohárral teszel a zubogó vízhez. Már a fürdés közben érezni fogod változást.
A szappan tökéletesen eltávolítja a piszkot a kezedről, azonban szárítja is a bőröd. A tej viszont kellemetlen mellékhatás nélkül tünteti el a koszt. Készíts pépet úgy, hogy zabpelyhet keversz hozzá, majd dörzsöld át vele a kezed.
Imádod az ezüst ékszereket vagy a nagyi étkészletét, de nem tudod megtisztítani? Friss tejhez adj egy kis ecetet, majd egy éjszakára áztasd be az ékszereket vagy az edényeket. Meglátod, ez a folyadék csodákra képes.
Tökéletesen lazítja a lerakódásokat. Másnap csak szappanos vízzel át kell mosnod az ezüstöket. Eredeti fényükben fognak pompázni.
Tejporból tökéletes arcápolót készíthetsz. Keverj össze egy fél pohár tejport annyi vízzel, amennyit az felvesz. Ha már sűrű pasztát kaptál, akkor kész is a csodakrémed.
Az arcodat alaposan kend be, majd hagyd teljesen megszáradni. Ha lemostad, bársonyos lesz a bőröd, frissnek és üdének érzed majd magad.
Hiába van vége a nyárnak, a rovarok még mindig támadhatnak. Könnyen beszerezhetsz egy-egy újabb csípést. Mostantól nem kell a patikába rohanni, az ellenszer a hűtőben lapul.
Keverj össze egy rész tejport két rész vízzel, majd adj hozzá két csipet sót. A rovarcsípésre kenve, a benne található enzimek semlegesítik a rovar mérgét. Így a viszkető érzés is hamarabb elmúlik.
A főtt kukoricát szinte mindenki szereti, de a legfinomabb receptet kevesen ismerik. Mielőtt a csöveket a forró vízbe tennéd, áztasd be őket egy fél tányér tejbe. Meg fogsz lepődni, mert elképesztően ízletessé teszi a kukoricát.
A hal nagyon egészséges, de mégis kevesen szeretik, mert nagyon erős, intenzív, jellegzetes íze van. A tej erre is csodás megoldást kínál. Egyszerűen áztasd be egy éjszakára a húst. Soha többé nem találkozol a halízzel, hacsak az étteremben eléd nem raknak egy rosszul elkészített fogást.