NÍNÓ

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.06.12.

Eladóból lett áldozat: 4 millió forinttól fosztottak meg egy nőt Mosonmagyaróváron

Egy internetes alkalmazáson hirdető nő ellen követettek el csalást.

Büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság, aki egy internetes alkalmazáson hirdető nő ellen követett el csalást.

A mosonmagyaróvári nő az internet egyik árucikkekkel kereskedő oldalán kínálta eladásra termékét, 2024. június elején. A későbbi sértett telefonjára hamarosan SMS érkezett, amely arról szólt, hogy a meghirdetett terméket megvásárolták, majd egy következő üzenetben utasítást kapott a további teendőiről. Az eladó eleget tett az instrukcióknak, ezután azonban azt vette észre, hogy a bankszámlájáról leemeltek mintegy 4 millió forintot.  

A rendőrség – az eset körülményeit a Mátrix Projekt keretében vizsgálva – információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást – írják a rendőrség honlapján.

Kérjük, az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Személyes és pénzügyi adataik nagy értéket képviselnek. Ha ezekhez illetéktelenek hozzáférnek, komoly anyagi károkat is okozhatnak. A bűnözők megtévesztő telefonhívásokkal, e-mailekkel és közösségi oldalakon keresztül küldött üzenetekkel próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz.
  • Bankszámla- és kártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek!
  • A belépési jelszavakat és a kártya hátoldalán található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során nem kérik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.
  • Soha ne adják meg banki adataikat egy idegen forrásból származó linkre kattintva!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán találnak.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek