5 éve

Megtörte a csendet a rokon: emiatt ölhették meg a 4 gyermekes anyát

A Ripost napilap hétfõi számában már beszámoltunk arról az afgán édesanyáról, akit egy bajorországi Lidl áruház elõtt öltek meg. Az esettel kapcsolatban megdöbbentõ részleteket árult el az áldozat testvére.

A 38 éves Farima S. hat évvel ezelőtt menekült családjával együtt Afganisztánból Németországba. A 10 ezer lakosú bajorországi Prien am Chiemsee városában meg is találta a család az új otthonát. A sikeres integráció ellenére az afgán família mégsem élhetett sokáig békében. A város egyik áruháza előtt ugyanis egy afgán férfi halálra szúrta Farimát. A nő éppen az 5 és 11 éves gyermekeivel jött ki a helyi Lidlből, amikor a gyilkos rátámadt. Az áldozatot fej- és nyaktájékon érték a halálos szúrások.

Egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le a földre a támadót, míg több járókelő az erősen vérző nő segítségére sietett. Mindhiába, Farima az esti órákban életét vesztette. Az áldozat húga hétfőn felkereste a helyszínt, és a Bildnek interjút adott. A 31 esztendős Somi szerint a vallása miatt ölték meg a nővérét. Farima volt az egyetlen keresztény a prieni afgán közösségben – állítja a gyászoló nő, majd hozzátette:

Hallottam, hogy a gyilkos bevallotta a tettét, állítólag azért is ölt, mert dühös volt, hogy ki akarják toloncolni.

Az ismerősök azt beszélik, hogy a férfi egyszer látta, amint Farima bemegy a helyi templomba, ettől pedig teljesen kiakadt.

A rendőrség a nyomozás részleteiről nem nyilatkozott, a kapitányság szóvivője annyit árult el, hogy az elfogott férfit egy pszichiátria zárt osztályára szállították. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!