
Cukorbetegséget okozhat a magyarok kedvenc étele
Az egészségre nézve súlyos következményekkel járhat ezen étel gyakori fogyasztása.
A kiegyensúlyozott étkezés és a gyakori testmozgás az egészséges élet két legfontosabb összetevője. A tudomány fejlődésével már tudjuk, hogy vannak olyan ételek, amelyek egészségesebbek a többinél. Nem minden étel tesz jót az emberi szervezetnek, egy új kutatás azonban bebizonyította, ez az ártalmatlannak tűnő, közkedvelt étel több veszélyt rejt, mint azt eddig gondoltuk.

Az új kutatás kimutatta, a sültkrumpli gyakori fogyasztása megnövelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. Ha valaki heti három alkalommal eszik sültkrumplit, akkor 20 százalékkal növeli a betegség kialakulásának kockázatát. Ha heti öt alkalommal fogyasztjuk az ételt, a kockázat 27 százalékra emelkedik. A problémát azonban nem maga a krumpli okozza. A kutatás szerint nem mindegy, milyen formában fogyasszuk a burgonyát.
A kutatásunk kihangsúlyozta, hogy a burgonya fogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata attól függ, hogy milyen ételek használunk helyettesítőként.
Vagyis, a héjában sült, főtt és törtkrumpli nem okoz akkora kockázatot, mint a hasábburgonya.
A krumpli lehet az egészséges táplálkozás része, de nem mindegy, hogy készítjük el.
A burgonyában sok a rost, a C-vitamin és a kálium. Hozzáadott anyagok nélkül és mértékletesen, a burgonya egy egészséges étel. A probléma akkor kezdődik, amikor olajban sült krumplit eszünk heti többször.
Az olajban sült, erősen sózott krumplik kalóriában gazdag ételt hoznak létre, amely elhízáshoz vezethet és így megnövelheti a cukorbetegség kockázatát - írja a People.
Még egy kis adag sültkrumpli is, ha hetente esszük, megnövelheti betegség kialakulását a fogyasztóinál.






