Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
Létrehozva: 2024.10.08. 14:00

Rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak ezek a konyhai eszközök

Érdemes elővigyázatosnak lennünk ezekkel az eszközökkel. Az egészség szempontjából problémásak lehetnek.

Egy új tanulmány szerint a fekete, műanyag konyhai eszközök és ételhordók rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak. Szakértők szerint a fekete, műanyag gyermekjátékok, elviteles ételhordók, konyhai eszközök és tálcák tartalmazhatnak potenciálisan rákkeltő vegyi anyagokat, amelyek az újrahasznosítási gyakorlatok során felmerülő hibák miatt alakulnak ki és károsak lehetnek az egészségre.

Az egészségre káros anyagok az átlagember számára észrevehetetlenek / Fotó: Pexels/Mike Bird (Illusztráció)

Számos egészségügyi faktor

Az október 1-én végzett tanulmány során a Chemosphere című folyóirat 203 fogyasztói terméknél vizsgálta meg a bróm tartalmat, amelyet általában égésgátlók előállításához használnak. A termékek 85%-ában találtak mérgező brómozott égésgátlókat, amelyek teljes koncentrációja elérte a 22 800 milliomod részt, beleértve több tiltott anyagot és azok helyettesítőjét is. A mérgező égésgátlókkal kapcsolatos egészségügyi aggályok közé tartozik a rákkeltő hatás, és számos, az egészségünk szempontjából elengedhetetlen elemet roncsoló hatás is. Ezek az anyagok gyakran megtalálhatók műanyagokban, televíziókban és elektronikai eszközökben.

A szakértők és kutatók arra sarkallnak minket, hogy próbáljunk meg minél kevesebb fekete, műanyag használati tárgyat venni, ezzel is elkerülve a felmerülő kockázatokat – az eredeti kutatás elérhető a ScienceDirect oldaláról.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek