Orbán Viktor részletesen kifejtette a gazdasági semlegesség legfőbb pontjait

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.25. 15:00

Ezt a trükköt érdemes bevetned, ha éjszaka borzalmasan horkol a párod

Bosszantó, ha egész éjszaka nem tudsz aludni a párod hangos horkolásától, de nemcsak emiatt nem szabad annyiban hagyni. A horkolás ugyanis egészségügyi problémákra is utalhat. Mutatjuk, mit lehet tenni ellene!

A legtöbben viccesnek tartják, hogy vannak, akiket nem hagy aludni a párjuk horkolása, de a valóság az, hogy nem szabad hagyni, hogy ez évekig így menjen, és nem csupán amiatt, hogy az egyik fél kialvatlan marad. Hanem amiatt is, mert az állandó horkolás akár betegség tünete is lehet, így kivizsgálást igényelhet, hiszen többek között az alvási apnoé okozhatja, amit kezelni kell. Érdemes tehát a horkolás mögöttes okait megkeresni, és tenni ellene. Addig is mutatunk néhány trükköt, amivel hatásosan csökkenthető a horkolás, és a pár mindkét tagja ki tudja aludni magát éjszaka.

Bedroom,,Snore,And,Couple,Sleep,,Frustrated,And,Woman,Angry,Over
A horkolás több, mint egy bosszantó probléma, muszáj vele foglalkozni. Fotó: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock

Meg kell szüntetni az orrdugulást

Van, hogy megfázás, vagy más felső-légúti megbetegedés okozza a horkolást, de az is előfordulhat, hogy allergia, vagy a száraz levegő áll a hátterében. Ha allergiás a párod, érdemes kezeltetnie, hiszen nemcsak a kellemetlen horkolástól, de más tünetektől is megszabadulhat. Ha pedig a száraz levegő okozza az orrdugulást, akkor érdemes lefekvés előtt párásítani a levegőt a szobában, és egy kevés illóolajat is párologtatni.

Nem mindegy az alváspóz

Gyakori, hogy akkor horkol valaki, amikor a hátán fekszik; ilyenkor sokszor a nyelv képez akadályt a légáramlásban, és pluszban a pozíció miatt a légutak is beszűkülnek. Ha valaki horkolásra hajlamos, érdemes inkább az oldalán fekve aludnia. Van azonban, aki kizárólag háton tud aludni, ők tehetnek a fejük elé még egy vagy két párnát, hogy megemeljék a fejüket.

Pár dologra lefekvés előtt is figyelni kell

Van, hogy az okozza a horkolást, amit eszünk vagy iszunk. Vacsorára, lefekvés előtt érdemes már kerülni a tejtermékeket, a nehéz, zsíros ételeket, az édességeket, és a fűszeres fogásokat. Emellett kerülendő az alkoholfogyasztás is, hiszen ennek a hatására túlságosan ellazulnak a torok izmai, amitől horkolni fogunk.

Segíthet az éneklés is

Furcsán hangozhat, de érdemes kipróbálni a napi szintű éneklést, ugyanis segít megerősíteni a nyelv és a torok izmait, ez pedig hosszú távon csökkentheti a horkolást. Arra is van megoldás, ha valaki nem szeret énekelni: a rágógumizással is hasonló hatást érhetünk el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek