Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
MEDICINA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.25. 07:15

Ezért ne indítsd a reggelt kávéval. Nagy hiba!

Reggel ébredés után azonnal a konyha felé veszed az irányt? Alig várod, hogy lefőjön az első kávé? Jó, ha tisztában vagy vele, mekkora bakit követsz így el.

A kávé igazi élvezeti forrás, sőt, még az egészséged megőrzéséhez is hozzájárulhat, ha felelősségteljesen fogyasztod. Köztudott, hogy a benne lévő koffein serkenti az idegrendszert, fokozza a koncentrációt. Rengeteg kultúra szertartásához is hozzátartozik. Elég sokoldalú a hatása. Többféle okból fogyaszthatsz reggel kávét: az íze kedvéért, illetve azért, hogy össze tudd szedni magad, gyorsabban felébredj. Azt gondolod, így könnyebb nekiindulni a napnak? Egyáltalán nem biztos! Több tanulmány is megerősítette már, hogy nem jó ötlet ébredés után azonnal a kávét kortyolni. Most megtudhatod, mi ennek az oka. 

Barista,Pouring,Coffee,From,Moka,Pot,Coffee,Maker,To,A
Fotó: amenic181

El sem tudod képzelni, hogy kávé nélkül indítsd a napot? Ez csak egy tanult szokás, mely minden valóságalap nélkül terjedt el. Tulajdonképpen kártékonyabb is, mint ahogy gondolod. Kutatások alapján, ha ébredés után közvetlenül éhgyomorra iszol kávét, az erősen befolyásolja a tested kortizolszintjét (stresszhormon) és ettől inkább fáradtabbnak érezheted magad a nap folyamán. 

"Az ébredés utáni kávéfogyasztás megzavarhatja a szervezet kortizoltermelését, ami miatt stresszesebbnek és feszültebbnek érezhetjük magunkat. A koffein ráadásul vízhajtó, ami azt jelenti, hogy gyakrabban kell tőle mosdóba mennünk. Épp ezért ébredés után először hidratálni kell, nehogy még több folyadékot veszítsünk "- modta Parvinder Sagoo, a SimplyMedsOnline gyógyszerésze és online egészségügyi tanácsadója. 

Mikor idd meg az első kávét?

A gyógyszerész szerint a legoptimálisabb a kávé elfogyasztása 9 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek