Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
MEDICINA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.17.

Tényleg egészséges meztelenül aludni a hőségben?

Ebben a forróságban te is szívesen dobod le a textilt éjszaka? Biztos, hogy ez jó megoldás és egészséges?

A most tomboló óriási kánikula sokak életét  megnehezíti nappal és éjszaka is. Te sem bírod a tikkasztó hőséget? Bár rengeteg érv szól ilyenkor a meztelen alvás mellett, hiszen boldogsággal tölt el, esetleg a kapcsolatodnak ez jót tesz. De egy forró nyári éjszakán sem a legjobb ötlet megszabadulni a ruhától. 

Beautiful,Back,Of,A,Young,Blonde,Woman,Lying,In,Bed
Fotó: gostua

 

Bár ésszerű döntésnek tűnik, hogy pizsama nélkül aludj el a kánikulában, a brit Cosmopolitan  lerántotta a leplet az igazságról: ha egy forró éjszakán Ádám-, illetve Éva kosztümben alszol, melegebbet fogsz érezni, mint ruhában.

A lapban szereplő Julius Patric, a Cromwell Kórház vezető alvás-fiziológiai professzora szerint, ha pucéran alszunk, jelentősen romolhat az alvás minősége. A szakértő elmagyarázta, hogy ilyenkor nincs, ami felszívja a testünkön lévő izzadtságot.

Ezért inkább vegyél fel valami vékony, lenge pizsamát, vagy alvószettet, akko rnem lesz zavaró a tested nedvessége. A professzor felhívja a figyelmet arra is, hogy ne felejtsd el az éjszaka folyamán a testhőmérséklet csökken, így bármilyen meleged is lenne, ajánlja a pamutból készült alvóruhát, így a test nagyobb területen szét is oszlatja a felvett izzadtságot, és ez még hűtheti is a forró éjszaka alatt a testet.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek