RETRO RÁDIÓ

Ha ezt elolvasod, biztos, hogy soha nem is fogod! Hiszen a hagymahéjban lévõ anyagok rendkívüli gyógyhatással bírnak.

Mielőtt a legközelebbi hagymapucolásnál a szemétbe dobnád a vöröshagyma héját, és csupán a belsejét használnád fel, érdemes utánanézni, mire is jó.

A hagyma külső, barna héja és  a közvetlenül alatta lévő rész magas rosttartalmú, flavonoidokban és antioxidánsokban gazdag. A-, C- és E-vitaminnal van tele. A hagyma héja rákellenes, gombaölő, baktériumellenes hatású.

Az egészséges bőrért

Az antioxidánsok, amelyek a hagyma külső héjának sejtjeit  védik, ugyanúgy hatnak a te bőrödre is. Fiatalító hatásának titka az, hogy a hagyma héjában és a közvetlenül alatta lévő részben sokkal több antioxidáns található, mint a hagyma belsejében.

Vérnyomáscsökkentő

A héjban található, erőteljes, növényi pigment, a quercetin vérnyomáscsökkentő hatású, és tisztítja az eltömődött ereket.

Megelőzésre is jó

Hagymahéj teát fogyasztva radikálisan csökkentheted a kockázatát a következő súlyos betegségeknek:

  • szív- és érrendszeri betegségek
  • vastagbélrák
  • elhízás
  • kettes típusú cukorbetegség
  • gyomor- és bélrendszeri betegségek
  • Hogy készítsd el a hagymahéj teát?

    1. Tedd a megtisztított héjat egy kancsóba, öntsd le forró vízzel, fedd le, és hagyd gőzölődni 15 percig.

    2. Öntsd le a kiázott héjról a teát, és idd meg. Kiváló méregtelenítő hatással bír. Mivel erősen nyugtató hatású, leginkább este ajánlott. Várandósság és a szoptatás ideje alatt nem ajánlott.

    Tipp:

    A lepárolt levet használhatod levesekbe vagy zöldségek, húsok párolásához is.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.