tóth gabi
Ha ezt elolvasod, biztos, hogy soha nem is fogod! Hiszen a hagymahéjban lévõ anyagok rendkívüli gyógyhatással bírnak.
Mielőtt a legközelebbi hagymapucolásnál a szemétbe dobnád a vöröshagyma héját, és csupán a belsejét használnád fel, érdemes utánanézni, mire is jó.
A hagyma külső, barna héja és a közvetlenül alatta lévő rész magas rosttartalmú, flavonoidokban és antioxidánsokban gazdag. A-, C- és E-vitaminnal van tele. A hagyma héja rákellenes, gombaölő, baktériumellenes hatású.
Az antioxidánsok, amelyek a hagyma külső héjának sejtjeit védik, ugyanúgy hatnak a te bőrödre is. Fiatalító hatásának titka az, hogy a hagyma héjában és a közvetlenül alatta lévő részben sokkal több antioxidáns található, mint a hagyma belsejében.
A héjban található, erőteljes, növényi pigment, a quercetin vérnyomáscsökkentő hatású, és tisztítja az eltömődött ereket.
Hagymahéj teát fogyasztva radikálisan csökkentheted a kockázatát a következő súlyos betegségeknek:
1. Tedd a megtisztított héjat egy kancsóba, öntsd le forró vízzel, fedd le, és hagyd gőzölődni 15 percig.
2. Öntsd le a kiázott héjról a teát, és idd meg. Kiváló méregtelenítő hatással bír. Mivel erősen nyugtató hatású, leginkább este ajánlott. Várandósság és a szoptatás ideje alatt nem ajánlott.
Tipp:
A lepárolt levet használhatod levesekbe vagy zöldségek, húsok párolásához is.