Létrehozva: 2017.03.02.

Soha ne dobd el a hagyma héját, ennyi mindenre használhatod

Ha ezt elolvasod, biztos, hogy soha nem is fogod! Hiszen a hagymahéjban lévõ anyagok rendkívüli gyógyhatással bírnak.

Mielőtt a legközelebbi hagymapucolásnál a szemétbe dobnád a vöröshagyma héját, és csupán a belsejét használnád fel, érdemes utánanézni, mire is jó.

A hagyma külső, barna héja és  a közvetlenül alatta lévő rész magas rosttartalmú, flavonoidokban és antioxidánsokban gazdag. A-, C- és E-vitaminnal van tele. A hagyma héja rákellenes, gombaölő, baktériumellenes hatású.

Az egészséges bőrért

Az antioxidánsok, amelyek a hagyma külső héjának sejtjeit  védik, ugyanúgy hatnak a te bőrödre is. Fiatalító hatásának titka az, hogy a hagyma héjában és a közvetlenül alatta lévő részben sokkal több antioxidáns található, mint a hagyma belsejében.

Vérnyomáscsökkentő

A héjban található, erőteljes, növényi pigment, a quercetin vérnyomáscsökkentő hatású, és tisztítja az eltömődött ereket.

Megelőzésre is jó

Hagymahéj teát fogyasztva radikálisan csökkentheted a kockázatát a következő súlyos betegségeknek:

  • szív- és érrendszeri betegségek
  • vastagbélrák
  • elhízás
  • kettes típusú cukorbetegség
  • gyomor- és bélrendszeri betegségek
  • Hogy készítsd el a hagymahéj teát?

    1. Tedd a megtisztított héjat egy kancsóba, öntsd le forró vízzel, fedd le, és hagyd gőzölődni 15 percig.

    2. Öntsd le a kiázott héjról a teát, és idd meg. Kiváló méregtelenítő hatással bír. Mivel erősen nyugtató hatású, leginkább este ajánlott. Várandósság és a szoptatás ideje alatt nem ajánlott.

    Tipp:

    A lepárolt levet használhatod levesekbe vagy zöldségek, húsok párolásához is.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek