RETRO RÁDIÓ

Banánhéj a szuperkaja: immunerősítő, és megszabadít a zsírpárnáktól

Lanyo
Szerző
Lanyo
Létrehozva2015. 10. 22. 00:41

Egyre több táplálkozási szakértõ állítja, hogy vétek nem kihasználni a banánhéjban rejlõ lehetõségeket, hiszen tele van bioaktív anyagokkal, vitaminokkal. Elfogyasztásával erõsíthetjük az immunrendszerünket, csökkenti a rossz koleszterinszintet, és még a hangulatunkat is feldobja.

A legtöbben kidobjuk a banánhéjat, pedig tele van tápanyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal. Jó rostforrás, fogyasztása teltségérzetet okoz, ily módon segítve a fogyókúrázókat. A banánhéj nagy mennyiségű B6- és B12-vitamint tartalmaz, van benne A-vitamin, magnézium és a kálium is. Ez utóbbi például segíti az izomzat és az idegrendszer megfelelő működését, a vércukorszint szabályozását.

 

Kiváló antidepresszáns

 

Megtalálható benne a triptofán nevű aminosav, ami megemeli a szervezet szerotonin szintjét, és az alvási problémák kezelésén kívül még a hangulatunkat is feldobja. Lutein is van a banánhéjban, ez segít megelőzni szürke hályog és a makula degeneráció kialakulását, ami pedig a vakság egyik vezető oka.

Turmixold a héjat

 

Mindez szép és jó, de mégis hogyan együk a banánhéjat? A Daily Mailnek nyilatkozó táplálkozási szakértő mindenekelőtt arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyümölcs héja legyen mentes a vegyszerektől, vagyis így kezdődik a recept:

 

végy egy biobanánt, mosd meg a héját, turmixold le, és úgy tedd az ételeidhez, de fogyaszthatod önmagában is, kalóriatartalma pedig minimális.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.