Létrehozva: 2017.11.11.

Sok pénzt akarsz megspórolni? Ezeket a szavakat keresd a boltokban

Nem csak a leértékelt és az akciós szóval ellátott termékeket érdemes keresnie annak, aki olcsóbban szeretne megvenni valamit. Mutatunk másik 8 kifejezést, amik egyet jelentenek a spórolással!

Közelednek az ünnepek, az üzletek pedig egyre több és nagyobb akciókkal rohamozzák meg a vásárlókat.

A spórolni vágyóknak azonban nem kell megvárnia ezeket az időszakos leárazásokat! Bőven akad megtakarításra alkalmas lehetőség a boltok kínálatában az év minden napján.

Csak a megfelelő hívószavakat kell megkeresni!

Mintadarab, kiállított termék

Mit jelent?

Az üzletekben kiállított bemutatódarabokat kipróbálhatjuk, még mielőtt pénzt adnánk ki a termékre. Mivel ezeket rengetegen próbálgatják, óhatatlanul is amortizálódnak, még rendeltetésszerű használat mellett is, ezért új termékként már nem lehet eladni őket. Éppen ezért kénytelenek a boltok jóval alacsonyabb áron meghirdetni ezeket!

Jár garancia?

Ezek az áruk nem értékcsökkent áruk, hanem az eladás előtt bizonyos ideig rendeltetésszerűen használt termékek! Mivel az árengedmény oka nem minőségi hiba, ezért jogilag új terméket veszünk, vagyis jár a jótállás és a garancia is a termékre.

Újracsomagolt termék

Mit jelent?

Refurbished vagy újracsomagolt termékeknek nevezzük azokat az árukat, amik tökéletesen működőképesek, csak miután megrendelte őket valaki, meggondolta magát és visszaküldte a webáruháznak. Ebbe a kategóriába tartoznak még a csomagolássérült és a hibás, de gyári állapotra visszaállított webshopos termékek is. Ezeket a visszaküldött és adott esetben már néhány napot használt termékeket alaposan átvizsgálják, újra becsomagolják, és jóval alacsonyabb áron eladásra kínálják!

Az Emag-nál például 30 napon belül (a törvényileg előírt 14 nap helyett) vissza lehet küldeni az online vásárolt terméket, még akkor is, ha használtuk őket. Átvizsgálják, csomagolják és megrendelhetővé teszik a weboldalukon.

Jár garancia?

Az ilyen újracsomagolt termékekre ugyanazok a garanciális és szállítási feltételek vonatkoznak, mint a teljes árú társaikra.

Szépséghibás termékek

Mit jelent?

Ebbe a csoportba tartoznak a szállítás közben megsérült, karcos, kopott, horpadt termékek. Jóval olcsóbban juthatunk ilyen árukhoz, és amiatt sem kell aggódnunk, hogy az ilyen sérült termékek nem működnek megfelelően.

Jár garancia?

Ugyanolyan garanciális feltételek vonatkoznak a szépséghibás termékekre, mint a hibátlanokra.

Értékcsökkent termékek 

Mit jelent?

Olyan termékek tartoznak ebbe a kategóriába, amik valamilyen hibával rendelkeznek. Sérültek, koszosak, foltosak. Az ilyen minőségi hibák miatt leértékelik az árut, a vásárló meg eldönti, hogy megveszi, vagy sem.

Főleg élelmiszereknél találkozhatunk ezzel a kategóriával, amikor a szavatossági idejük a közeljövőben le fog járni. Ruhaneműknél pedig az apróbb esztétikai hibákkal rendelkezőkre írják ezt rá.

Jár garancia?

Fontos tudni, hogy az eladóknak az értékcsökkenés okáról írásban tájékoztatnia kell a vevőt (még a vásárlás előtt), ugyanis az adott hibára nincs jótállás! Minden más, időközben felmerülő hibára természetesen ugyanúgy van.

Outlet termékek

Mit jelent?

Az outlet termékek a közhiedelemmel ellentétben nem hibás, vagy sérült termékek, hanem általában egy kifutott kollekció megmaradt darabjai, esetleg nem az adott szezonban (nyári, téli) hordható darabok.

Olyan is előfordul, hogy a forgalmazó többet rendel egy adott áruból, mint amennyit sikerül eladnia, és az újabb adag termékek érkezése miatt, már nem tarthatja tovább a polcon, ezért továbbadja egy outletnek, vagy leárazza.

A Media Markt például nem ad el bontott termékeket újra a 24 bolt közül egyikben sem, hanem a kispesti outletükbe szállítja és ott értékcsökkentett áron értékesíti.

Jár garancia?

Az outlet termékekre is jár garancia és jótállás is, akárcsak a teljesárú termékre.

Kifutó termék

Mit jelent?

Ebbe a kategóriába azok az olcsó termékek tartoznak, amiket a gyártó nem gyárt tovább, de a bolt raktárában maradt még néhány darab.

Jár garancia?

Ezeknek az áruknak a hátránya, hogy ha gond adódik velük, nem tudjuk kicseréltetni őket. Maximum az értékét tudjuk levásárolni, vagy saját költségünkön javíttatni.

Hibás termék

Mit jelent?

Egy termék akkor hibás – és árulják emiatt nagyon olcsón –, ha nem felel meg a hatályos minőségi követelményeknek vagy a hozzá mellékelt leírásban szereplő tulajdonságoknak. Nem túl sok helyen foglalkoznak ilyen termékekkel.

Jár garancia?

Ezekre a termékekre nincs garancia, mivel a hiba okát általában nem tudják az eladók, és az is könnyen előfordulhat, hogy nagyon sokba kerül majd a javíttatás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

mandiner.hu

Csak Szlovákia maradt Magyarország mellett – fontos szövetséges fordított hátat

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!