LEHÚZÁS

Vigyázz! Az újfajta zsarolóvírus simán ellopja a banki adataidat!

Egyre többhelyen bukkan fel az újfajta számítógépes vírus, amely a banki bejelentkezési adataidat is képes megszerezni. Ha nem figyelsz, könnyen odaveszhet a pénzed! Most már az Apple gépek sincsenek biztonságban!
  • Szerző: Ripost

Az Androidos gépek operációs rendszerét mindenképpen, de már az Apple gépekét is elérik az egyre népszerűbb zsarolóvírusok, melyek kódolással teszik használhatatlanná a számítógépen tárolt adatokat és csak váltságdíj fizetése ellenében oldják azt fel, ez utóbbira azonban nincs garancia.

Az új fajta vírusok, melyek még az Apple védelmi vonalán is képesek áthatolni, újabban a banki tranzakciókra mennek rá.

A legújabb Androidos trójai kártevő 20 nagyobb bank ügyfeleit célozta meg Ausztráliában, Új-Zélandon és Törökországban. A program a pénzintézetek ügyfeleinek mobilbankos bejelentkezési adatait próbálta ellopni. A zsarolóvírus hamis bejelentkezési oldalra vezette a felhasználókat, és mindaddig blokkolta a képernyőt, amíg meg nem adták a belépési adatokat.

A tolvajok ezek után már távolról is be tudtak lépni az áldozatok fiókjába és képesek voltak onnan pénzt utalni. A kártevő segítségével a bűnözők elküldték maguknak a fertőzött készülék összes beérkező SMS üzenetét, majd törölték ezeket a felhasználó eszközéről.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?