MANI

Készülj rá, teljesen megváltozik a Facebook

Több változást is bejelentett Mark Zuckerberg.
  • Szerző: Ripost

Elkezdődött a Facebook F8 névre keresztelt fejlesztői konferenciája, amelyen Mark Zuckerberg máris nagy bejelentéseket tett. Először is kiderült, hogy a kék óriás nem lesz többé kék, mert teljesen átalakul. A külalaknál azonban egy sokkal fontosabb dolog is megváltozik.

Az elmúlt másfél év sorozatos botrányai után ugyanis a cég vezetősége átértékelte a működést, és Zuckerberg megígérte (ismét), hogy még nagyobb hangsúlyt kap a biztonság. Szó szerint úgy fogalmazott: "a jövő privát".

Zuckerberg elmondása szerint a megújuló Facebook esetében az a legfontosabb célkitűzés, hogy – a régi szlogen, a világ elérése helyett – egy olyan privát teret, egy virtuális nappalit biztosítsanak az embereknek, ahol csak a felhasználón múlik, hogy kiket enged be oda. Zuckerberg ígérete szerint a jövőben nem kell majd aggódnunk amiatt, hogy kikhez kerülnek az adatainak, és a közösségi oldal átalakulása ennek az új irányvonalnak lesz az első lépése.

Az átalakulás egyébként látványos lesz. Nemcsak a kék szín tűnik el, de az oldal sokkal letisztultabb, világosabb lesz, nem lesz annyira zsúfolt, így segítve az átláthatóságot is.

A Hírfolyamtól búcsúzni kell, vagy legalábbis háttérbe szorul, helyette a csoportok, azaz a közösségek kerülnek majd előtérbe, és a Facebook bevallottan azt szeretné elérni, hogy a felhasználók minél több őket érdeklő csoporthoz csatlakozzanak.

Ennek érdekében átalakítják a csoportok jelenlegi működését, sokkal sűrűbben találkozhatunk majd velük az oldal minden részén, előtérbe kerülnek a közösségekhez kapcsolódó különböző események, illetve olyan új funkciókat, kapunk, amiknek hála az egészséggel foglalkozó közösségekben lehetőség lesz névtelenül kérdezni, akár privát beszélgetéseket is indíthatunk, és a korábbinál jóval egyszerűbb lesz jelenteni azt is, ha a Facebook irányelveit sértő tartalmakkal vagy nyilvánvaló álhírekkel találkozunk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?