Létrehozva: 2020.11.27.

Hogyan vezessünk télen Komárom – Esztergom megyében? (x)

A megyében nincsenek magas hegyek, ettől függetlenül érdemes betartani a téli autózás szabályait. A téli gumik tapadást és megbízhatóságot jelentenek még különleges időjárási helyzetekben is. A téli abroncsok speciálisan megalkotott futófelület-mintákkal és gumi-összetevőkkel készülnek, amelyek akkor produktívak, ha hideg időjárásban vezetjük járművünket.

Hét fok és attól alacsonyabb hőmérsékleten ezek a különleges vegyületek nagy kölcsönhatásban vannak a jellegzetes gumikeverékekkel, hogy előidézzék a tapadást, amelynek következtében járművünket az aszfalton tartják.

Miért fontos a téli gumi?

Néhány gépkocsivezető úgy véli, hogy a téli gumi csak akkor kell, ha esik a hó. Sajnos ez nem így van! A téli gumi futófelület anyagát úgy alakítottak ki, hogy nedvesség esetén közlekedve a megszokott gumiknál több vizet használjon, miközben maga az összetevő könnyebb, tehát hűvös környezetben rugalmasabb tapadást eredményez, teljesen mindegy, hogy maga a gumiabroncs száraz vagy nem.

Hol lehet téli gumit venni?

Az autogumiakcio.hu oldalon is találhatunk Michelin, Hankook, vagy Firestone márkákat, érdemes figyelni az akciókat is, mert akár egy prémium terméket is jó áron szerezhetünk be, ha használjuk a részletes keresőt. Mindezek mellett autónk típusához is kiválaszthatjuk a leginkább megfelelő téli gumiabroncsot. Léteznek még az úgynevezett ár-összehasonlító site-ok is, ahol tudunk még böngészni és kihasználni a világháló nyújtotta előnyöket. Ha pedig szeretjük a személyes vásárlást, akkor a különböző márkaszervízek vagy független gumis műhelyek kínálatát keressük.

Mire kell még odafigyelni?

Fordítsunk figyelmet arra, hogy autónk megfelelően fel legyen készítve a téli helyzetekre, ezt az egyszerű átvizsgálást a megfelelő időben az autószerelőnél érdemes elvégeztetni. Fontos, hogy autónk fűtési berendezése hideg időben kifogástalanul üzemeljen, akkumulátorunk bírja a kiképzést és ne merüljön le a tél beköszöntével.

Fotó: pexels.com

Nem árt, ha ellenőrizzük az izzókat is, hiszen nincs annál rosszabb, ha a hidegben és sötétben nem látunk, ami még balesetveszélyes is. Fontos, hogy az ablaktörlőink is jól működjenek, ne kaparják a szélvédőt. Egy jó jégoldó vagy kaparó is nagy segítségünkre lehet.

Ha pedig hosszabb távra indulunk el, gondoskodjunk a megfelelő étel és ital utánpótlásról is. Sokan nem veszik figyelembe, pedig igen fontos, hogy a megfelelő cipőben vezessük személyautónkat, hideg környezetben teljesen más manőverezéseket kell végrehajtani, mint nyári időben.

A fentiek mellett törekedjünk a biztonságos vezetésre és ha téli gumit cserélünk vagy újat veszünk, akkor azt az autónk mind a négy kerekére helyezzük fel. Télen a nagyfokú koncentrálás – mindig kipihenten és fitten üljünk a volánhoz – mellett autónk is több veszélyhelyzetnek – ne fékezzünk hirtelen, hiszen most más útviszonyokhoz kell alkalmazkodnunk – vagy szituációnak van kitéve.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelenetet rendezett a pályán a kávé miatt dühöngő teniszsztár - videó

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

mandiner.hu

Ilyen napszemüvegben még nem látta Orbán Viktort (VIDEÓ)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!