KÜLFÖLD

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.29. 05:45

Megbukott a német határellenőrzés, a migránsokat nem sikerült visszaszorítani

Kerülő úton érkeznek a migránsok. Megbukott a német határellenőrzés.

Megbukott a Németország szárazföldi határaira kiterjesztett határellenőrzés. A szeptember 16-tól hatályos intézkedést az illegális migráció korlátozása érdekében hozták, de az eddig rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy ezt a célt nem sikerült elérni.

megbukott
Az adatok szerint megbukott a német határellenőrzés - Fotó: AFP

Megbukott a határellenőrzés, továbbra is sok migráns kér menedékjogot

A határellenőrzés kiterjesztését Nancy Faeser belügyminiszter az Európai Bizottságnál azzal indokolta, hogy arra a Németországba érkező migránsok nagy száma, „az iszlamista terrorizmus jelentette veszély”, és „a menekültek által elkövetett késes és erőszakos bűncselekmények magas száma miatt" van szükség. 
A rendőrszakszervezet (GdP) értékelése szerint azonban az illegális migráció visszaszorítását még nem sikerült elérni – írja a Tagesschau. A napi hírek alapján pedig kijelenthető: mindennaposak a késes támadások, Köln belvárosában tíz nap alatt már a harmadik robbanás történt, a bűnözői klánok pedig tömegverekedéseken rendezik le vitáikat.

Kikerülik a migránsok az ellenőrző pontokat

Andreas Rosskopf, a rendőrszakszervezet alelnöke szerint eddig viszonylag kevés, állandó lakóhellyel nem rendelkező személyt és csempészt fogtak el a határellenőrzéseken. Rosskopf elmondta, hogy az ellenőrző pontokat és a főutakat egyszerűen elkerülik a migránsok az intézkedés bevezetése óta

„Sőt még a busztársaságok is kikerülik ezeket a helyszíneket” – tette hozzá.


Vagyis az intézkedések elrettentő hatása nem látható. Olyannyira nem, hogy az „ország belsejében továbbra is magas azoknak a migránsoknak a száma, akik védelmet és menedékjogot kérnek a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivataltól.” Rosskopf szerint amíg nincs beutazási tilalom, addig nekik, vagyis a rendőröknek a menedékkérőket a felelős hatósághoz kell küldeniük.
A rendőrségi vezető azt is elmondta, nem tudnak modern nyomozórendőrségként dolgozni, mert hiányzik az ehhez szükséges felszerelés: modern keresőjárművek, mobil ellenőrző pontok, sebességmérő eszközök. „Elfogadható munkakörülményeket kell teremteni a rendőrök számára az elmúlt évek kudarcai után” – mondta Rosskopf.

Németország a nyugati határait már korábban is fokozottan ellenőrizte az érkező migránsok miatt. Az ellenőrzéseket azonban folyamatosan hosszabbították 6 hónapokkal. 
1. A határellenőrzés hivatalosan még 2024. november 11-ig van érvényben az osztrák határon.
2. A határellenőrzés hivatalosan még 2024. december 15-ig van érvényben a lengyel, cseh és svájci határok mentén.

Folytatása következik. 
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek