Létrehozva: 2024.09.12.

Még előtte állt volna az élet: 10 nap alatt vitte el a gyilkos kór a fitt és egészséges nőt

Hat napot töltött kómában. Utána már ő is tudta: közeleg a vég.

Egy fitt és egészséges nő a barátaival koktélokat kortyolgatott, ám nem sokkal utána borzalmas kínokat élt át, és mindössze 10 nappal a megbetegedése után meghalt. Most a brit Rachel Day szülei beszéltek a megpróbáltatásokról, abban a reményben, hogy másokat meg tudjanak kímélni ugyanattól a fájdalomtól, amit ők átéltek. Rachel fanatikus fitneszrajongó, judo bajnok, tapasztalt vízimentő és úszásoktató volt, aki saját vállalkozás létrehozását tervezte. A 29 éves nőt azonban szepszis támadta meg, és 10 nappal a megbetegedése után elhunyt.

kórház, beteg, kórterem
A nő 10 nappal a megbetegedése után meghalt Fotó: Unsplash.com 

Rachelnek olyan pimasz humora volt – mindenki imádta. Fitt volt, egészséges, és nagyon világos elképzelése volt arról, hogy mit szeretne kezdeni az életével, de sajnos ezek az álmok soha nem teljesültek be

– mesélte könnyek között a hölgy anyukája, Bernie Day, aki hozzátette, hogy lánya egy hétvégét töltött a barátaival, ahol a naplementét nézték és koktélokat szürcsöltek. De hétfő reggel Rachel légszomjra, hányásra panaszkodott és olyan érzése volt, mintha haldoklana. Hajnali 4 órakor a sürgősségi osztályra szállították. Néhány órával később hazatért, ám az állapota rosszabbra fordult.

„Az orra megfeketedett. Még a szeméből, az orrából és a füléből is csöpögött a vér. A szepszis szinte minden testrészét érintette” – magyarázta a 29 éves nő édesapja, Steve.

Hat nap mesterséges kómában töltött idő után Rachelt felébresztették az orvosok, hogy felmérhessék, milyen károsodást szenvedett az agya. Pislogással tudott csak kommunikálni – egy az igent, kettő a nemet jelentette. Felismerte közeli barátai hangját is, és pislogott, amikor azok vicces Dr. Dre-dalokat énekeltek neki.

Ekkor már tudta, hogy eljött az ő ideje. Bele kellett egyeznie, hogy lekapcsolják a létfenntartó berendezéseket, ami szívszorító volt. Mindannyiunknak sikerült elbúcsúznunk tőle, és megfogadtuk, hogy soha nem hagyjuk cserben, és gondoskodunk róla, hogy az egész világ megismerje a „szepszis” szót

– idézi a Mirror Bernie szavait, aki hozzátette, hogy lánya létfontosságú szervei egymás után kezdtek leállni, és 2017. június 7-én végül örökre lehunyta a szemeit.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek