Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.21.

Rettegés Bécsben: újabb világsztár koncertje került veszélybe?

Az osztrák sajtó arról, ír, hogy gyanúsan nagy a csend az iszlamisták körül. A Coldplay már Bécsben van, de sokan félnek egy esetleges terrortámadástól.

Két héttel ezelőtt 200 ezer Taylor Swift-rajongónak okoztak csalódást az osztrák hatóságok. Mint kiderült, tinédzserkorú iszlamisták akartak vérfürdőt rendezni az énekesnő egyik bécsi koncertjén. Az elmúlt két hétben nem volt jelentősebb esemény az osztrák fővárosban, ma és a következő napokban azonban a Coldplay lép fel a Ernst Happel Stadionban

Chris Martin, Coldplay, Budapest
Az osztrák hatóságok mindenre fel vannak készülve. A Coldplay koncertnek helyet adó stadion környékét hermetikusan lezárták. Fotó:  YouTube

A koncerteket úgy tűnik, hogy most megtartják, de az osztrák hatóságok semmit sem akarnak a véletlenre bízni. Soha nem látott biztonsági intézkedéseket hoztak, valamint több tucat veszélyesnek megbélyegzett Ausztriában élő iszlamistát tartanak szoros megfigyelés alatt a titkosszolgálatok. 

A szakemberek azt mondják, hogy bár jelenleg nincsenek konkrét jelei egy esetleges iszlamista merényletnek, de a védelmi szerveknek mindenre fel kell készülniük. Ennek érdekében a bécsi stadion környékét fokozott biztonsági övezetnek nyilvánították. A tervek szerint az érintett területre csak motozás után léphetnek be azok, akik rendelkeznek érvényes jeggyel. 

A stadion körül nem lehet majd várakozni vagy álldogálni, az autókat a környékről teljesen kitiltották. A tömegben civil ruhás rendőrök, kommandósok, rendőrök és rendőrkutyák is figyelik majd a tömeget. Amint arról beszámoltunk, a Taylor Swift koncertnek helyt adó stadion előtt gyülekező tömegbe egy 19 iszlamista akart belehajtani, majd késsel és macsétával akart vérfürdőt rendezni, végül pedig egy savbombával robbantotta volna fel magát és több tucat ártatlan embert. 

Az osztrák sajtó azt írja, hogy a Coldplay frontembere már megérkezett Bécsbe egy magánrepülőgéppel, és egyelőre nincsen semmi arra utaló jel, hogy a koncertet ne tartanák meg. Azt azonban a hatóságok is jól tudják, hogy nincs lehetőség a hibázásra.  

A Coldplay egyébként néhány hete Budapesten adott három felejthetetlen koncertet, akkor még elméleti szinten sem merült fel, hogy iszlamista terror miatt elmaradna a koncert. A magyar fővárosban mindenki biztonságban és önfeledten szórakozhatott. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek