Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.20.

Drogkereskedelem, nemi erőszak, késes támadások: 518 rendőr sérült meg egy év alatt Bécsben

Új bűnözési gócpontok alakultak ki az osztrák fővárosban. Majd' minden nap késes támadások érik az osztrák rendőröket.

Szike és fecskendő sebesítette meg a rendőröket Bécsben; Késsel támadt meg egy férfi egy bécsi rendőrt Favoritenben péntek este;  A rendőrnő meg akart akadályozni egy verekedést – betört az orra. Néhány osztrák újságcikk címét idéztük, s ha másból nem, a tudósításokból is látszik, egyre több erőszakos támadás éri a rendőröket az osztrák fővárosban, erőteljesen romlik a közbiztonság.

Nő az erőszakos bűncselekmények száma - Fotó: AFP

Ennél konkrétabban is alátámasztható, hogy nő az erőszakos bűncselekmények száma Ausztriában. Az oe24.at írása egy parlamentben elhangzott kérdést és az arra adott válaszból idéz.

Pro-Palestine solidarity march in Austrian capital Vienna
A Hamász Izrael elleni támadása után a politikai erőszak is megjelent Bécsben - Fotó: Anadolu via AFP

Gerhard Karner osztrák belügyminisztert Christian Ries FPÖ-képviselő kérdezte a rendőröket ért támadásokról. Karner elmondta, hogy Bécsben tavaly 518 rendőr sérült meg szolgálat közben, 476-an „külső hatások miatt”, ami alatt feltehetően nem simogatások értendők... Hozzátette, szerencsére mindössze 4 százalékuk szenvedett súlyos sérüléseket. Országszerte összesen 1855 tiszt sérült meg, vagyis egyharmaduk Bécsben, de a főváros mellett forró a helyzet Felső-Ausztriában is, ahol legalább 342 rendőr sérült meg, de csak 152-en „külső behatás miatt”, a többiek balesetben.
Ries – aki maga is rendőr – a belügyminiszter tájékoztatása után közölte, a rendőri hivatás egyre veszélyesebb, az erőszak meredeken növekszik, különösen Bécsben.  Majdnem minden nap késes támadások érik a rendőröket, tavaly nyáron egy rendőr életét csak a szúrásvédő mellény mentette meg – mondta el. Ries szerint az importbűnözés növekedését nem lehet csak fegyvertilalmi zónákkal megfékezni, amely elsősorban a tisztességes állampolgárokat kriminalizálja.

 „Most végre határozott lépéseket kell tenni, és következetesen ki kell toloncolni a külföldi erőszakos bűnözőket."

A Ripost is többször beszámolt a bécsi biztonsági helyzet romlásáról. Egy éve például arról szóltak a hírek, hogy 48 óra alatt 3 késes támadás történt az osztrák fővárosban, szír és iráni migránsok az elkövetők.

Akkor Bécsben naponta átlagosan 460 bűncselekményt követtek el, és a gyanúsítottak körülbelül 52 százaléka külföldi volt. A korábbi rendőrtábornok, az Osztrák Néppárt (ÖVP) jelenlegi bécsi vezetője, Karl Mahrer új bűnözési gócok kialakulására figyelmeztetett, és úgy vélte, hogy ez a migráció növekedésének következménye.  Mahrer szerint  Bécs Ottakring kerületében egy év alatt  55%-kal nőtt a szexuális bűncselekmények száma, a bevándorlók elzárkóznak a többségi társadalomtól, és párhuzamos társadalmat hoznak létre, hogy továbbra is zavartalanul élhessenek a saját szokásai szerint. 

Az Euronews az EP-választások előtt járt Bécsben, és a lap azt írta, hogy romlik a közbiztonság az osztrák főváros egyes részein, amit egyre többen írnak a bevándorlók számlájára. Különösen a fiatalkorú elkövetők száma ugrott meg az utóbbi időben. Bécsben nem a politikai erőszak, hanem a bűnözés jelent egyre súlyosabb, mostanra mindennapos problémát. Drogkereskedelem, nemi erőszak, késes támadások. A hírhedt Favoriten negyed állandó szereplője a címlapoknak – írta a lap.

Az APA osztrák hírügynökség már az EP-választások után számot be arról, hogy a bűnbandák egyre nagyobb problémát jelentenek Bécsben. Az írás apropója, hogy egy migránsbandák közötti összecsapásban négy 15 és 23 év közötti afgán sérült meg súlyosan.

A maszkos férfiak kalapácsokkal, üvegpalackokkal, késekkel és lőfegyverekkel támadtak a csoportra. Az osztrák főváros rendőrsége az elmúlt hónapokban egyfelől a csecsenek, másfelől a szíriaiak és az afgánok között lappangó konfliktussal küzdött. Január vége óta Bécs több kerületében is dokumentáltak erőszakos összecsapásokat e népcsoportok között, amelyekben kések, sokkolófegyverek, kalapácsok, vaktöltények és hasonlók használata is szóba került. A rendőrök napról napra szúrópróbaszerűen ellenőrzik, kinél van fegyver. Így próbálják megelőzni a bűncselekményeket. A kormány pedig azt tervezi, hogy a büntethetőség korhatárát 14-ről 12 évre csökkenti. Az adatok azt mutatják, hogy egyre több erőszakos bűncselekmény elkövetője fiatalkorú. Ez a korosztály, amely korábban fegyvertelenül próbálkozott, ma már késsel vagy akár pisztollyal is támad. 

És ha úgy adódik, akkor rendőrökre is. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek