Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző

Létrehozva: 2024.08.10.

Csak túl ideges – nyugtatták az orvosok a fiatal nőt a halála előtt

Háromszor is azt mondták a nőnek: csak túl stresszes. Végül kiderült: sokkalta nagyobb a baj.

Egy olyan szívbetegség végzett egy egyébként teljesen fitt és egészséges, mindössze 32 éves nővel, amit egy egyszerű teszt is kimutathatott volna. Ha ezt elvégzik, minden bizonnyal még ma is köztünk lehetne. Sajnos azonban nem tették meg, sőt, a dokik minden alkalommal megnyugtatták: alighanem csak túl ideges. Ezt mondták neki órákkal a halála előtt is. A manchesteri Rhian Griffiths először 2020 szeptemberében kért orvosi segítséget, mert nem kapott levegőt, valamint a szíve is rendkívül hevesen vert. Másodszorra 2021 tavaszán tapasztalta ugyanezt. Mindkét alkalommal stresszre fogták a dokik, és annak ellenére nem vizsgálták ki alaposabban, hogy a fiatal nő egyébként teljesen fitt volt. Harmadszor tavaly márciusban hívta fel acsaládját, hogy megint rendetlenkedik a szíve, bemegy a kórházba. Ismét bent tartották megfigyelésre, de ez alkalommal is stresszel magyarázták a tüneteket. Aztán váratlanul Rhian szívrohamot kapott és életét vesztette. Nem csak a családját, de az orvosait is megdöbbentette hirtelen halála.

Rhian Griffiths, JustGiving
Rhian Griffithsnek mindössze 32 év adatott. Az orvosokat is ledöbbentette a halála  Fotó: JustGiving

"Egész nap írogatott nekünk, és úgy tűnt, hogy jól van. Úgy érzem, a kórházi személyzetet is teljes sokként érte a halála. Nem hiszem, hogy tudták, milyen komoly baj volt a szívével. Ők sem tudták, mi történt vele" – magyarázta a The Sunnak Rhian húga, Ffion.

A 32 évesen elhunyt Rhian betegségét végül csak a boncolás mutatta ki: szívizomgyulladása volt, immár évek óta, ez okozta a halálát. 

"Ahogy tudom, kezelhető lett volna" – összegezte a testvér, aki szerint egy egyszerű teszttel megmenthették volna a nővérét, ha picit komolyabban kivizsgálják.

Családja most online adománygyűjtést szervez, valamint a lehető legtöbb emberrel szeretné megismertetni Rhian történetét, hogy felhívják a figyelmet a szívizomgyulladás veszélyeire.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek