Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző

Létrehozva: 2024.08.03.

"Azt mondták, nemi betegség: végül kiderült, csak három hónapom van hátra"

Kétszer is cserben hagyták az orvosok az édesanyát. Ő mégsem adta fel a küzdelmet.

Úgy érzi egy édesanya, az orvosok, akiknek az lett volna a dolguk, hogy meggyógyítsák őt, több alkalommal is cserben hagyták. Azt, hogy most még él, csakis a saját kitartásának köszönheti – de akár csodának is nevezhetnénk, ugyanis korábban azt közölték vele: mindössze három hónapja van hátra. Az amerikai Észak-Karolinában élő Aisha McClellan szex utáni, agresszív vérzéssel fordult orvoshoz először. Akkor megnyugtatták, hogy csak összeszedett valamilyen nemi úton terjedő fertőzést. Később kiderült: méhnyakrákja van.

Aisha McClellan TikTok
Kegyetlen hírrel szembesült a háromgyermekes édesanya, aki valósággal sokkot kapott a diagnózis után  Fotó: TikTok

Aisha először 2016 elején tapasztalta a szex utáni vérzést, ami jó tíz percig tartott nála. Azonnal orvoshoz fordult, ahol egy antibiotikum-kúrával küldték haza. Amikor nem javult az állapota, visszament, és komolyabb vizsgálatokat követelt. Az orvosok nem nagyon örültek neki, mondván: ugyan nem tudják, pontosan mi a baja, de biztos, hogy valamilyen nemi úton terjedő fertőzésről van szó. Pár vizsgálattal később azonban bebizonyosodott: méhnyakrákja van. Ugyan ledöbbentette a diagnózis, de a dokik megnyugtatták: azonnal megkezdik a kezelést, ki fog belőle gyógyulni, nincs semmi baj.

A három hónapos kezeléssorozatot azzal zárták: jól reagált a szervezete, novemberben már csak ellenőrzésre kell visszajönnie, de láthatóan minden rendben van. Sajnos azonban nem volt. A novemberi vizsgálatra nem csak hogy visszatért a rák, de mint kiderült, ekkorra már a májában és a tüdejében is jelen volt. Az orvosok kijelentették: már nem tehetnek semmit, Aisha pedig kezdjen elbúcsúzni a szeretteitől, ugyanis nagyjából három hónapja lehet hátra – számolt be a történtekről a The Sun.

Az édesanya nem értette, hogy lehetséges mindez. Ekkor jött rá: egészen addig, az első kezelése alatt csak deréktól lefelé vizsgálták – senki sem gondolta, hogy a rák felfelé is terjedhet.

Eleinte dühös voltam. Nem értettem, hogy lehetséges mindez, amikor végig a gondjukra voltam bízva. Aztán kétségbe estem. Nincs nagy családom, és rettegtem, ki fog a gyermekeimre vigyázni, ha én már nem leszek

 – mesélte az asszony, aki tudta: már csak a gyermekeiért is túl kell élnie, fel kell gyógyulnia – ami csodával határos módon végül sikerült is neki.

A ma 40 éves édesanya második rákkezelése 2017 augusztus 10-én zárult le, ő pedig rettenetesen hálás azóta is a második lehetőségért, amit az élettől kapott.

Noha csak három hónapot adtak, én harcoltam, hogy ott lehessek a gyermekeim mellett 

– jelentette ki.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek