Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.03.

„Megbíztam az orvosokban, és most haldoklom”

Három éven keresztül járt orvostól orvosig, de nem vették észre a méhében növekvő rákot.

Egy halálos beteg, kétgyermekes anyának felélve az összes megtakarítását vissza kellett térnie hazájába, Lettországba, hogy méhnyakrákos kezelésben részesüljön. A 46 éves Evija RudZone méhében növekvő rákot ugyanis az ír orvosok három éven keresztül nem vették észre. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A szakácsnőnek már csak kettő és tizenkét hónap között becsülik a maradék idejét. Az anyuka azért vállalta, hogy mesél a megpróbáltatásairól, hogy másokat inspiráljon. 

„Nagyon nehéz ez nekem. Sok évet vesztettem el. Megbíztam az orvosokban, és most haldoklom” – mesélte könnyeivel küzdve az édesanya az Irish Examinernek. 

„Nagyon sajnálom, hogy nem bíztam magamban. Nem kerestem korábban segítséget, pedig lett volna rá esélyem. Igen, még van egy kis időm, de leírhatatlanul szomorú vagyok” – tette hozzá Evija, akit elhagyott a párja, mire a kezelésből visszatért Írországba. Két gyermekével azonban továbbra is szoros a kapcsolatuk, így ők adnak erőt a számára, hogy teljességgel és boldogan megélje meg a maradék napjait.

A HSE elismerte, hogy megszegte a Rudzone asszonnyal szembeni gondossági kötelezettségét, amikor nem diagnosztizálta és nem kezelte a méhnyakrákját. Továbbá azt is elismerte, ha hamarabb felismerik a betegséget Evija életét még meg lehetett volna menteni. A legfelsőbb bíróság ugyan nem tudja helyrehozni a hibát, de jelentős anyagi kártérítésben részesítették.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek