Kéz és ujjtöréssel fenyegetőző, hírhedt alak Magyar Péter helyettese

POLITIK
Létrehozva: 2022.11.03.
Módosítva: 2022.11.04.

Beismerték: Soros György beavatkozott az olasz választásokba

A helyi sajtó napok óta arról cikkezik, hogy a magyar származású amerikai tőzsdespekuláns hatalmas összegekkel támogatott baloldali jelölteket. Mint kiderült, mindez fedi a tényeket.

Szerző Gaál József

A Több Európa (Piú Europa) nevű radikálisan baloldali olasz párt szerdán beismerte, hogy a szeptemberben tartott parlamenti választásokat megelőzően több, mint egymillió euró értékben kaptak támogatást a képviselőjelöltjeik közvetlenül Soros Györgytől. Erről a párt azt írta a hivatalos Twitter-oldalán: 

Ezekben a napokban a sajtóban arról beszélnek, hogy #Soros finanszírozza néhány jelöltünket. Nemcsak megerősítünk mindent, hanem állítjuk is: Sorossal régóta és szilárdan osztozunk a liberális és demokratikus politikai értékekben és a közös európaisági vízióban.

A magyar származású amerikai tőzsdespekuláns olaszországi ténykedéséről először a La Repubblica online kiadása számolt be. A portál azt írta, hogy Soros azért öntötte az euró százezreket a Több Európa jelöltjeinek kampányába, hogy a párt tagja maradjon a baloldali egységkoalíciónak a választásig.

A lap értesülései szerint a Több Európa titkára, Benedetto Della Vedova többször is azzal dicsekedett a párttársainak, hogy Soros régóta osztja és támogatja Európa-párti értékeiket és harcaikat az emberi jogok és a jogállamiság érdekében. A politikus továbbá azt is elárulta, hogy a Sorossal kötött "paktum" lényege a következő volt: „az európaiság, a folytonosság Mario Draghi volt olasz miniszterelnökkel, és a többségi választási törvény alapján a leghatékonyabb út megválasztása Matteo Salvinivel (Északi Liga) és Giorgia Melonival (Olaszország Fivérei párt) szemben”.

A La Stampa szerdán arról írt, hogy Matteo Salvini az olasz infrastruktúráért felelős minisztere a Sorostól kapott támogatások kivizsgálását követelte. "Soros milliókkal támogatta az olasz politikusokat? Nagyon komoly az ügy, ki kell nyomozni” – közölte Salvini, aki szerint ez egy rendkívül súlyos helyzet.

Az Európai Parlament képviselője, Carlo Calenda szerint a Több Európa egyes jelöltjei Soros Györgytől közvetlen hozzájárulást kaptak a választási kampány költségeihez: „Benedetto Della Vedova ezt többször is elmondta nekem a koalíció felbontása előtt. A támogatott párt titkára még azzal is büszkélkedett, hogy több jelöltje is megkapta Soros György támogatását, és hozzátette:

»A magyar származású filantróp régóta osztja és támogatja Európa-párti értékeinket és harcainkat az emberi jogok és a jogállamiság érdekében, a hozzájárulások hamarosan a törvénynek megfelelően nyilvánosságra kerülnek a választási jelentésekkel együtt.«”

A Több Európa politikusa kijelentette, hogy szerződésük logikája egyértelmű volt: „Az európaiság, a folytonosság Mario Draghi volt olasz miniszterelnökkel, és a többségi választási törvény alapján a leghatékonyabb út megválasztása Matteo Salvinivel és Giorgia Melonival szemben.”

Az emberi jogokért és a jogállamiságért kérték Soros György támogatását

Benedetto Della Vedova az amerikai milliárdosról szólva megjegyezte: „A magyar származású filantróp régóta osztja és támogatja Európa-párti értékeinket, valamint az emberi jogokért és a jogállamiságért folytatott küzdelmeinket. Büszkék vagyunk arra, hogy néhány jelöltünk kérte és meg is kapta a támogatását, ami minden bizonnyal önzetlen volt.”

A Több Európa titkára hozzáfűzte, hogy a hozzájárulásokat a törvénynek megfelelően hamarosan nyilvánosságra hozzák a választási nyilatkozatokkal együtt. A La Stampa szerdán arról írt, hogy Matteo Salvini az olasz kormány infrastruktúráért felelős minisztere a Sorostól kapott támogatások kivizsgálását követelte. 

A Ripost korábban már megírta, hogy a magyar baloldal bukott kampányának finanszírozása után most az olaszországi választásokat is megpróbálja befolyásolni a Soros Györgyhöz ezer szálon kötődő, Korányi Dávid nevével fémjelzett Action for Democracy. Az Egyesült Államokban bejegyzett háttérszervezet minden jel szerint euró milliókat küld az olasz „balközép koalíció” párjaival szövetségben álló álcivil szervezetekhez, melyek egyetlen célja a baloldal hatalomra segítése.

Szeptember 25-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak Olaszországban, miután júliusban megbukott a Mario Draghi vezette egységkormány. A választás történelminek ígérkezik, mivel 10 év után most először szerezhet abszolút többséget a képviselőházban a jobboldali-bevándorlásellenes tömb, ami ha bekövetkezne, nem csak az Európai Unió harmadik legerősebb gazdaságában, hanem az egész kontinensen komoly változásokat eredményezne. 

Nem véletlen tehát, hogy a nemzetközi progresszív baloldal mindent megtesz, hogy elkerüljék a jelenleg elkerülhetetlennek tűnő jobboldali fordulatot Olaszországban. Többek közt a Korányi Dávid által alapított Action for Democracy is aktív pénzügyi támogatást nyújt olyan civil szervezeteknek helyben, melyek egyértelműen az olasz baloldalhoz köthetőek.

Mint ismert, az Action for Democracy már a magyar választásokba is megpróbált beavatkozni. A Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára például nagyjából kétmilliárd forintot utaltak át az ellenzék kampányának finanszírozására, a Karácsony Gergely-féle, 99 Mozgalom pedig egyes becslések szerint 500 milliót is kaphatott az amerikai civil szervezettől. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy miután felmerült a magyar választásokba történő külföldi beavatkozás vádja, az Action for Democracy kiadott egy közleményt, melyben „hagymázas összeesküvés-elméletnek” neveztek minden erre vonatkozó feltételezést.)

Karácsony és Márki-Zay kampányát is támogatta az Action for Democracy nevű szervezet

Az olasz projekt

Az Action for Democracy honlapján egy egész oldalt szenteltek annak, mi szükség van az olasz "civilek" támogatására. Az itt leírtak szerint „Olaszországot közvetlenül fenyegeti a szélsőjobboldal”, amely arra készül, hogy „nyilvános népszavazás nélkül változtassa meg az alkotmányt”. Ezért most rajtuk van a sor, hogy „minden eddiginél jobban küzdjenek a jogok védelméért és az általunk kívánt változásért.”

Már láttuk, mi történt Brazíliában, Magyarországon és az Egyesült Államokban, amikor a civil mozgalmakat elöntötte a gyűlölet hulláma. Össze kell fognunk, hogy megakadályozzuk, hogy ugyanez megtörténjen Olaszországban!

- olvasható az oldalon, ahol azt is feltüntették, mely szervezeteknek nyújtanak jelentős anyagi támogatást az országban.

 


 

 

origo.hu

Ha itt magyar olimpiai érem lesz, az maga lesz a csoda

ripost.hu

Curtis sem hagyta annyiban a melltartó nélküli Tóth Andit - fotó

borsonline.hu

Eddig tudták titokban tartani, Szoboszlait ezért cserélték le nagyon hamar

hirtv.hu

Rengetegen jelentkeztek tartalékos katonának a Magyar Honvédségbe + videó

ripost.hu

Akikért hiába teszel meg bármit: ez a 4 csillagjegy a leghálátlanabb mind közül

ripost.hu

Kvíz: ha ebből a 10 régi magyar szóból már 7-et is ismersz, átlagon felüli vagy

mindmegette.hu

Gyönyörű, fekete-fehér fotót tett közzé Katalin hercegné a szülinapos György hercegről

ripost.hu

Őrjöngenek a szurkolók; Szoboszlait irodájába rendelte az új edzője

ripost.hu

Így eszik az indiánok a sárgadinnyét: próbáld ki, hihetetlen lesz a hatás

ripost.hu

Hoppá: titokban már 2 éve összeházasodott a sztárpár, az egész világ ledöbbent

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Sorosék letették a voksukat, őt akarják Biden utódjának

KÜLFÖLD

Bild: félnek esténként egyedül az utcára menni az emberek Németországban

KÜLFÖLD

Ursula von der Leyen támadta a békemissziót, cserébe a háborúpárti baloldal megszavazta bizottsági elnöknek

KÜLFÖLD

Migrációs statisztika mentette meg Donald Trump életét

KÜLFÖLD

Ezrével nyílnak a színes virágok a világ legszárazabb sivatagában

KÜLFÖLD

Büntetésből vízbe fojtotta barátnője 5 éves kisfiát egy férfi, mert a gyermek megharapta a kezét

KÜLFÖLD

Kijev nem akar Moszkvával egy időzónán közösködni, eltörölték a nyári időszámítást

KÜLFÖLD

3D-nyomtatott lakások és függőleges kertek: így nézhet ki majd a világ 2050-ben - fotó, videó