KÜLFÖLD

Szerző Ripost

1 hónapja

Húsz órát várt a kétgyermekes édesapa az orvosára, kiderült halálos beteg

Felesége szíve összetört, amikor megkapták a lesújtó diagnózist. Azóta a család a férfi bakancslistáját kezdte megvalósítani, hogy közös emlékeket gyártsanak.

Szerző Ripost

Egy kétgyermekes édesapával húsz óra várakozás után közölték a sürgősségi osztályon, hogy keresse fel háziorvosát. A férfi azonban nem volt hajlandó távozni, kérte, hogy végezzenek rajta vérvizsgálatot. A 40 éves Gareth Dixon fáradtság, szomjúság, valamint csípő-, borda- és mellkasfájdalmak súlyosbodó tünetei miatt fordult orvoshoz. A kikönyörgött vizsgálat pedig kiderítette: plazmasejtes leukémiában szenved, a rák egy agresszív formájában.

Kórház
Fotó: Pixabay

„Egyszerűen nem voltam hajlandó elmenni sehova, amíg nem csináltak vértesztet. Alapvetően azt mondták, hogy semmi bajom. Úgy mentem be, hogy vagy cukorbeteg vagyok, mint a családomban mindenki, vagy pedig a tüneteim alapján prosztatarákos. Az sokkoló volt, hogy leukémiás lettem” – kezdte Gareth a Daily Mail oldalának.

A férfit öt napon keresztül benntartották a kórházban, amíg az orvosok kidolgozták a kezelését. Alig néhány nappal később megkezdte a kemoterápiáját, amitől olyan rosszul lett és fáradékony, hogy feladta a munkáját. A kezelés részeként őssejt-transzplantáción fog átesni, amitől azt remélik az orvosok, hogy a gyógyulás útjára lép. Így több időt tölthet szeretteivel, köztük feleségével, Laurával és fiaival: a 12 éves Lewisszal és a 19 éves Dommal.

Laura szíve összetört, amikor megtudta férje diagnózisát. Néhány naponta teljesen összeomlik, amikor tudatosul benne, hogy szerelme halálos beteg.

„Nem tudtam abbahagyni a sírást, amikor megtudtuk. Egyszerűen szívszorító volt” – vallotta be Laura.

„Az utolsó héten már készen álltam arra, hogy feladjam. Annyira rosszul éreztem magam. A gyógyszerektől, amelyeket azért kaptam, hogy ki tudják nyerni az őssejteket, nagyon rosszul éreztem magam. Most már sokkal jobban érzem magam” – árulta el Gareth, aki egy hónapig volt távol családjától betegsége miatt.

A kétgyermekes apa írt egy bakancslistát, amit a családjával fokozatosan teljesítenek, miközben végigcsinálja a kezelését.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!