1 éve

Koronavírus: ezek a magyar focicsapatok utaznak januárban külföldre

A járvány sem hátráltatja az NB I élcsapatait a téli felkészülésben. A Ferencváros és a Fehérvár egyaránt külföldön készül majd a szezon januári folytatására.

Minden idők egyik legzsúfoltabb ősze után két hetet pihenhetett a Ferencváros focicsapata. Szerhij Rebrov vezetőedző a bajnoki és BL-menetelés után csak egyet kért játékosaitól az ünnepek alatt.

„Felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy kapcsoljanak ki, ne foglalkozzanak a focival. Csak így térhetnek vissza újult erővel” – zárta az évet az ukrán mester, aki már az év elején fizikai és vírustesztre várta a keret tagjait. Kedden pedig két hétre Spanyolországba utazik a gárda.


Fotó: MTI

Az edzőtábor szempontjából több lehetőséget megvizsgáltunk, ám többek között Szerhij Rebrov is azt szerette volna, ha a magyarországi klímánál kedvezőbb időjárási viszonyok között készülnének a labdarúgók, így Spanyolország mellett döntöttünk. A felkészülési mérkőzésekről csak annyit, hogy a program még szervezés alatt áll, de természetesen minket és a leendő ellenfeleket is folyamatosan tesztelik” nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Máté Csaba, másodedző. A csapattal egyébként kizárólag azok utazhatnak Spanyolországba, akik január 1-én és 3-án is negatív koronavírus-tesztet produkáltak.

A Ferencváros mögött kilenc ponttal lemaradva a második helyen álló Fehérvár ma kezdi az edzéseket, Márton Gábor együttese a tervek szerint január 6-án Horvátországba utazik 10 napra.

„A szezon kezdetéhez képest annyival előrébb leszünk, hogy most már fizikálisan egy szinten vannak a játékosok. Remélhetőleg a felkészülés mindenki számára sérülésmentesen zajlik majd és a minőségi játékra tudunk összpontosítani” – nyilatkozta a téli tervekről Márton Gábor vezetőedző.

Nikolicsék fizikai felmérővel kezdték az évet
Fotó: vidi.hu

A bajnoki címért harcolók mellett az újonc Budafok is utazik a tervek szerint. Ők a horvátországi Umagban töltenek el tíz napot, a leendő ellenfelek egyelőre nem ismertek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!