KIAJOBB

Újabb nagy Fradi-siker, az év végére is kijutott a jóból a zöld-fehéreknek

A rendhagyó, kaotikus évben is remekeltek. Az FTC lett az év legeredményesebb hazai sportegyesülete.
  • Szerző: Ripost

A Ferencvárosi Torna Club lett az év legeredményesebb hazai sportegyesülete a 2020-ban szerzett olimpiai pontok alapján – jelentette a távirati iroda.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fradi férfi vízilabdacsapata
Fotó: fradi.hu

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) minden évben elkészíti az egyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett olimpiai és paralimpiai játékokon, valamint az Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon, világbajnokságokon az olimpiai és paralimpiai versenyszámokban szerzett pontok alapján. A SOSZ szerdai sajtóközleménye emlékeztet rá, hogy idén a koronavírus-járvány miatt a világbajnokságokat minden olimpiai sportágban törölték vagy elhalasztották – miként jövő nyárra csúsztatták az idénre tervezett tokiói olimpiát és paralimpiát is -, így az idei rangsor az Európa-bajnokságokon elért eredmények alapján készült.

Ebben a rendhagyó évben a SOSZ a legeredményesebb sportszervezetek közül csak a győztest hirdette ki, amely az FTC lett. A zöld-fehér klub a rövidpályás-gyorskorcsolyázók, a birkózók és a vízilabdázók eredményeinek köszönheti, hogy az egyesületek versenyének győztese lett. A Ferencváros a csapatsportágakban is sikeres volt idén: a férfi labdarúgók 31. alkalommal nyertek bajnoki címet, majd csoportkörbe jutottak a Bajnokok Ligájában, a férfi vízilabdázók Magyar Kupát, a férfi jégkorongozók pedig bajnoki címet és Magyar Kupát nyertek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?